ΔΙΕΘΝΗ

Αισιοδοξεί ο πρόεδρος της Νιγηρίας για τον εντοπισμό των μαθητριών

αισιοδοξεί-ο-πρόεδρος-της-νιγηρίας-γι-347492

«Πολύ αισιόδοξος για επιτυχία» στην αναζήτηση των πάνω από 200 μαθητριών που έχουν απαχθεί από την Μπόκο Χαράμ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Τζόναθαν Γκούντλακ, δεδομένης της «συνδρομής της διεθνούς κοινότητας».

Οι μαθήτριες απήχθησαν από τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ στα μέσα Απριλίου. Ελάχιστες κατάφεραν να αποδράσουν, ενώ υπολογίζεται ότι 223 βρίσκονται ακόμη στα χέρια της οργάνωσης, ο αρχηγός της οποίας είπε ότι «θα τις πουλήσει στην αγορά».

Η τελευταία χώρα που προσφέρθηκε να βοηθήσει στον εντοπισμό των κοριτσιών ήταν το Ισραήλ. Ο πρόεδρος της Νιγηρίας είπε ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός του προσέφερε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας την αποστολή ομάδας εμπειρογνωμόνων των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών.

Ήδη έχουν σταλεί ομάδες από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, καθώς η οργή στη χώρα για τη μέχρι στιγμής αποτυχία των νιγηριανών αρχών έχει φουσκώσει.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας δήλωσε «πολύ αισιόδοξος πως, με την κινητοποίηση ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας προς υποστήριξη των προσπαθειών της Νιγηρίας, θα φτάσουμε σύντομα σε επιτυχία».

Την Κυριακή, ο γάλλος πρόεδρος είχε προτείνει τη διοργάνωση Συνόδου Κορυφής στο Παρίσιμε την Νιγηρία και τις γειτονικές της χώρες, η οποία θα επικεντρωθεί στο θέμα της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, με πιθανή τη συμμετοχή της Βρετανίας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου