ΔΙΕΘΝΗ

Πρόθυμη να βοηθήσει στη φιλοξενία των προσφύγων η Σερβία

πρόθυμη-να-βοηθήσει-στη-φιλοξενία-των-344873

Η Σερβία δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να συζητήσει το ενδεχόμενο να δεχθεί μια ποσόστωση μεταναστών, συμμετέχοντας στην κατανομή των μεταναστευτικών ροών ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου επιθυμεί να ενταχθεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε πως η Σερβία «είναι έτοιμη για συνομιλίες» σχετικά με το ενδεχόμενο να δεχθεί έναν ορισμένο αριθμό μεταναστών στο πλαίσιο ενός σχεδίου της ΕΕ των 28 κρατών-μελών.

«Ως μία χώρα που θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ, αυτή είναι μία καλή στιγμή για να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή την αποστολή», δήλωσε ο Σέρβος υπουργός μιλώντας στα αγγλικά.

Ο Στεφάνοβιτς εξέφρασε ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα που σχεδιάζει να εφαρμόσει η Ουγγαρία από τις 15 Σεπτεμβρίου προκειμένου να σφραγίσει τα σύνορα για τους μετανάστες που φθάνουν στη χώρα από τη Σερβία.

«Αυτό δεν βοηθά να σταματήσει η μετανάστευση», δήλωσε ο Στεφάνοβιτς στο Reuters από την Οχρίδα της ΠΓΔΜ. Το μόνο ερώτημα είναι πώς θα το χειριστούμε και πώς είμαστε προετοιμασμένοι να τους δεχθούμε».

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου