ΔΙΕΘΝΗ

Ο συριακός στρατός εισήλθε στη Χομς, για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια

ο-συριακός-στρατός-εισήλθε-στη-χομς-γι-344872

Ο συριακός στρατός εισήλθε την Παρασκευή για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια στην παλιά πόλη της Χομς, μετά την αποχώρηση των τελευταίων ανταρτών από την πόλη που αποτελούσε προπύργιό τους.

Η αποχώρηση των ανταρτών έγινε βάσει της συμφωνίας που έχουν συνάψει η κυβέρνηση της Συρίας και οι εξεγερμένοι, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης Ταλάλ αλ Μπαράζι.

Μια ομάδα ανδρών του Μηχανικού και μία μονάδα αποναρκοθέτησης του συριακού στρατού εισήλθαν στην παλιά πόλη που βρίσκεται στο κέντρο της Χομς ξεκίνησαν τις εργασίες ερευνών και εξουδετέρωσης βομβών, επεσήμανε ο αλ Μπαράζι.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, συνολικά περίπου 2.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους εξεγερμένοι, έχουν εγκαταλείψει την παλιά πόλη από την Τετάρτη στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των ανταρτών και της συριακής κυβέρνησης.

«Ολοκληρώσαμε την επιχείρηση απομάκρυνσης των ενόπλων από την παλιά πόλη της Χομς», επεσήμανε ο αλ Μπαράζι.

Σύμφωνα με μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου, εκατοντάδες πολίτες έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στην παλιά πόλη.

Συγκινημένοι, με δάκρυα στα μάτια άνδρες, γυναίκες και παιδιά πηγαίνουν να δουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σπίτια τους, τα περισσότερα από τα οποία έχουν γκρεμιστεί.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου