ΔΙΕΘΝΗ

Σελίδα συμπαράστασης στο Facebook σε ισραηλινό στρατιώτη που σημαδεύει έφηβο Παλαιστίνιο

σελίδα-συμπαράστασης-στο-facebook-σε-ισραηλι-344659

Μπούμερανγκ γύρισε παλαιστινιακή καμπάνια κατά της βίας του στρατού του Ισραήλ. Φωτογραφία που έδειχνε Ισραηλινό στρατιώτη να σημαδεύει με το όπλο του ένα Παλαιστίνιο έφηβο, αντί να προκαλέσει τον αναμενόμενο αποτροπιασμό, κέρδισε πολλές χιλιάδες «like» στο Facebook, από Ισραηλινούς!

Την περασμένη Κυριακή, μια ομάδα Παλαιστίνιων ακτιβιστών, η «Youth Againts Settlements» (Νέοι κατά των οικισμών) ανάρτησε ένα βίντεο στο youtube που έδειχνε ένα περιστατικό έντασης ανάμεσα σε Ισραηλινούς στρατιώτες και δυο νεαρούς Παλαιστίνιους. Σε κάποια στιγμή, ένας στρατιώτης προτείνει το όπλο του και σημαδεύει με απειλητικό ύφος τον ένα από τους δυο νεαρούς. Το στιγμιότυπο «πάγωσε» σε μορφή φωτογραφίας κι έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αντί, όμως, να προκαλέσει γενική κατακραυγή, συσπείρωσε τους Ισραηλινούς υποστηρικτές του στρατού, οι οποίοι έστησαν σελίδα συμπαράστασης στο Facebook κερδίζοντας πάνω από 120.000 like σε χρόνο ρεκόρ!

«Είμαι κι εγώ με το μέρος του στρατιώτη Δαβίδ της ταξιαρχίας Ναχάλ», είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας, στην οποία διάφοροι Ισραηλινοί ανάρτησαν και τις δικές τους φωτογραφίες, κρατώντας στα χέρια χαρτιά που έγραφαν το ίδιο σύνθημα.

Δεν έλειψαν μάλιστα και ορισμένοι πολιτικοί οι οποίοι παρενέβησαν με επαινετικά σχόλια, όπως ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ Ναφταλί Μπένετ ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του «Δαβίδ του πολεμιστή» σχολιάζοντας ότι «έπραξε το σωστό».

«Αυτή η καμπάνια μου προκαλεί αηδία», λέει ο Ισα Αμρο, συντονιστής της ομάδας Youth Againts Settlements. «Οταν ανεβάσαμε αυτό το βίντεο, σκοπεύαμε να εκθέσουμε τον ισραηλινό στρατό. Το γεγονός ότι βγήκε τόσος κόσμος να υπερασπιστεί τον στρατιώτη αποτελεί σημάδι για το ότι η ισραηλινή κοινωνία γίνεται ολοένα πιο επιθετική και ακραία».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου