ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση

συρία-τουλάχιστον-26-νεκροί-από-διπλή-β-344294

Μια διπλή βομβιστική επίθεση με οχήματα παγιδευμένα με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών, η οποία σημειώθηκε την Παρασκευή κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό, στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ηγέτη της μειονότητας των Δρούζων.

«Ο αριθμός των θυμάτων των επιθέσεων με αυτοκίνητα-βόμβες στην περιοχή της Σουέιντα αυξήθηκε σε 26 νεκρούς, περιλαμβανομένου ενός σεΐχη των Δρούζων. Περίπου 50 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο σεΐχης Ουάχιντ αλ Μπαλούς, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην πρώτη επίθεση, ήταν γνωστός για την εχθρότητά του έναντι του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά και έναντι των ισλαμιστών εξτρεμιστών.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε κοντά στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες της πρώτης, στη συνοικία Νταρ αλ Τζάμπαλ.

Η Σουέιντα αποτελεί προπύργιο της μειονότητας των Δρούζων, που αποτελούσαν πριν από το ξέσπασμα του πολέμου περίπου το 3% του πληθυσμού της χώρας.
Στη Σουέιντα έχουν αποπειραθεί να εισβάλουν τόσο το Μέτωπο αλ Νόσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία, όσο και το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Ο σεΐχης αλ Μπαλούς ήταν ανάμεσα στους ηγέτες μιας οργάνωσης των Δρούζων που αντιτασσόταν τόσο στον στρατό, όσο και στους τζιχαντιστές. Χιλιάδες Δρούζοι έχουν αρνηθεί να καταταγούν στον στρατό κι έχουν πάρει τα όπλα για να αμυνθούν.

Ένας πρώτος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα έκανε λόγο για 8 νεκρούς.

Η συριακή κρατική τηλεόραση, η οποία επίσης ανέφερε πως σημειώθηκαν οι δύο εκρήξεις, είχε μεταδώσει την πληροφορία πως οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και είχε επιρρίψει την ευθύνη για την επίθεση στους αντάρτες.

Τα συριακά κρατικά ΜΜΕ δεν έκαναν καμιά αναφορά στον θάνατο του Δρούζου ηγέτη.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για τις χθεσινές πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις μέχρι στιγμής.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου