ΔΙΕΘΝΗ

Κατά συρροή δολοφόνο ιερόδουλων θεωρεί ότι έπιασε η αστυνομία της Φλωρεντίας

κατά-συρροή-δολοφόνο-ιερόδουλων-θεωρ-343775

Δράστη τουλάχιστον έξι δολοφονιών με θύματα ιερόδουλες θεωρούν οι ιταλοί αστυνομικοί έναν 55χρονο υδραυλικό που συνέλαβαν έξω από τη Φλωρεντία, μετά τον ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει για τη φρικιστική δολοφονία μίας 24χρονης.

Ο δράστης έδενε τα θύματά του σε ξύλινο στύλο και τις δολοφονούσε αφού τις κακοποιούσε σεξουαλικά.

Ο συλληφθείς είναι ο Ρικάρντο Βίτι. Η ιταλική αστυνομία τον συνέλαβε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο σπίτι του, βόρεια της Φλωρεντίας, για τη δολοφονία της 24χρονης Αντρέα Κριστίνα Ζαμφίρ.

Τα ιταλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είπε «είμαι τελειωμένος, τώρα δεν μπορεί να με σώσει κανείς» κατά την ώρα της σύλληψής του.

Η σορός της Ζαμφίρ είχε βρεθεί σε εθνική οδό έξω από την πόλη, με τα χέρια δεμένα σε ξύλινο στύλο με ταινία από το νοσοκομείο του Καρέτζι. Το στοιχείο της ταινίας θεωρείται κρίσιμο: Ο 55χρονος έμενε σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από το νοσοκομείο.

Η αστυνομία κατέληξε στον Βίτι με βάση τις περιγραφές άλλων ιερόδουλων. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ταυτοποίηση των στοιχείων του 55χρονου με το βιολογικό υλικό που έχει βρεθεί.

Ο δράστης της δολοφονίας της Ζαμφίρ ήταν, βάσει των ευρημάτων γενετικού υλικού, ο ίδιος με αριθμό άλλων ανάλογων δολοφονιών που είχαν ξεκινήσει τουλάχιστον από το 2006. Τα ιταλικά ΜΜΕ μιλούν για έξι τέτοια περιστατικά.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου