ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις από βίντεο στο YouTube 25χρονης που έκανε άμβλωση

αντιδράσεις-από-βίντεο-στο-youtube-25χρονης-π-342504

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση μιας 25χρονης συμβούλου αμβλώσεων από το Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών, να ανεβάσει ένα βίντεο στο YouTube που την δείχνει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άμβλωση που έκανε η ίδια.

Αντιδράσεις από βίντεο στο YouTube 25χρονης που έκανε άμβλωση
Η 25χρονη Έμιλι Λετς, ενώ περίμενε την ημερομηνία για την επέμβαση, συνειδητοποίησε ότι ήθελε να μοιραστεί την άμβλωσή της με τον κόσμο. «Σκέφτηκα πως πρέπει να δει ο κόσμος τι ακριβώς γίνεται» έγραψε σε άρθρο της στο Cosmopolitan.

«Έψαξα στο ίντερνετ και δεν μπορούσα να βρω ένα βίντεο από μια πραγματική χειρουργική άμβλωση που να επικεντρώνεται στην εμπειρία της γυναίκας. Μιλάμε για την άμβλωση τόσο συχνά και στην ουσία κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει. Η έκτρωση στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης διαρκεί τρία με πέντε λεπτά. Είναι ασφαλέστερη από τον τοκετό. Δεν υπάρχουν νυστέρια και ο κίνδυνος υπογονιμότητας είναι μικρότερος από `1%. Ωστόσο, οι γυναίκες έρχονται στην κλινική τρομοκρατημένες με την πεποίθηση πως δε θα μπορούν να κάνουν παιδιά μετά την έκτρωση. Η παραπληροφόρηση είναι εκπληκτική αλλά σκεφτείτε το: ακόμη κι έτσι εξακολουθούν να είναι πρόθυμες να θυσιάσουν αυτά τα πράγματα, επειδή γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Η υπάλληλος του κέντρου Γυναικών Cherry Hill δήλωσε πως αμέσως μόλις ανακάλυψε την εγκυμοσύνη της, αποφάσισε να κάνει έκτρωση. «Το ξέρω πως δεν ήμουν έτοιμη να αναλάβω τη φροντίδα ενός παιδιού» έγραψε η Λετς.

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειές της να βρει βίντεο με χειρουργικές αμβλώσεις στο διαδίκτυο, αποφάσισε να τραβήξει το δικό της. Επέλεξε επίσης να μην πάρει το χάπι της άμβλωσης RU-486, αποφασίζοντας υπέρ της χειρουργικής επέμβασης.

«Ήθελα να κάνω αυτό που φοβούνται οι περισσότερες γυναίκες» δήλωσε. «Ήθελα να δείξω ότι δεν είναι κάτι τρομακτικό – και πως μία έκτρωση μπορεί να έχει και θετική πλευρά. Αυτή είναι η ιστορία μου».

Τον περασμένο μήνα, η Λετς ανέβασε το βίντεο στο YouTube, με αποτέλεσμα να γίνει viral και να έχει πάνω από 900.000 «χτυπήματα».

Το βίντεο που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, τόσο από ακτιβιστές υπέρ της ζωής όσο και από άλλους που στηρίζουν την πράξη της, είναι διάρκειας 3,5 λεπτών και δείχνει τη Λετς να παίρνει βαθιές αναπνοές, στην προσπάθειά της να χαλαρώσει όσο βρίσκεται στο χειρουργικό τραπέζι. Μετά τη σύντομη διαδικασία ακούγεται να λέει «Ναι, νιώθω πολύ καλά. Τα κατάφερα!».

Έξι εβδομάδες μετά την επέμβαση, η Λετς δηλώνει στην κάμερα πως δε μετανιώνει για την απόφασή της. «Δε νιώθω πως είμαι ένας κακός άνθρωπος. Δε νιώθω λύπη. Αισθάνομαι δέος για το γεγονός ότι μπορώ να κάνω ένα μωρό. Μπορώ να δημιουργήσω μια ζωή».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου