ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 93χρονη γυναίκα νεκρή από πυρά αστυνομικού

ηπα-93χρονη-γυναίκα-νεκρή-από-πυρά-αστυ-342493

Σε αναγκαστική άδεια τέθηκε ένας αστυνομικός στην πολιτεία του Τέξας επειδή πυροβόλησε και σκότωσε μία 93χρονη γυναίκα έξω από το σπίτι της.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης όταν οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος του Χιρν, μια κωμόπολη κοντά στο Όστιν, έλαβαν κλήση για μία οπλισμένη γυναίκα.

Δύο αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και ο ένας εξ αυτών ζήτησε από την 93χρονη να κατεβάσει το όπλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάκουσε και τότε ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τέσσερις φορές. Η 93χρονη μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

«Ακόμα δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη, αλλά είναι μία τραγική κατάσταση», ανέφερε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας. «Το σίγουρο είναι ότι η γυναίκα κρατούσε όπλο. Τώρα, το τι θα το έκανε, είναι ένα άλλο θέμα», πρόσθεσε.

Ο αστυνομικός τέθηκε σε αναγκαστική άδεια και όπως αναφέρουν οι Los Angeles Times το αποτέλεσμα της έρευνας θα δείξει κατά πόσον θα αντιμετωπίσει κατηγορίες.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου