ΔΙΕΘΝΗ

Συνέλαβαν την Τζέιν Φόντα σε διαδήλωση

συνέλαβαν-την-τζέιν-φόντα-σε-διαδήλωσ-341978

Με δεμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη, η 81χρονη απομακρύνθηκε από το Καπιτώλιο, συνοδεία αστυνομικών. Σε βάρος των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πρόκληση συνωστισμού και παρεμπόδιση, σύμφωνα με το CBS News.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη, το Associated Press μετέδωσε ότι η ηθοποιός αφέθηκε ελεύθερη.

Η Τζέιν Φόντα, που είχε αναπτύξει ακτιβιστική δράση και στο παρελθόν, δήλωσε πρόσφατα ότι θέλει να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο στη μάχη για την προστασία του κλίματος. Όπως είπε η ίδια, «το απίστευτο κίνημα που έχει δημιουργήσει η νεολαία» την ενέπνευσε ώστε να ξανακατέβει στους δρόμους.

Στην ιστοσελίδα της, η ηθοποιός αναφέρει ότι μετακόμισε στην Ουάσινγκτον ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο «της μάχης για το κλίμα». Η ίδια δεσμεύτηκε να διαδηλώνει κάθε Παρασκευή μέχρι τον Γενάρη, απαιτώντας να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης για την κλιματική αλλαγή από τους αρμόδιους φορείς.

Αυτές οι διαδηλώσεις, όπως εξηγεί η Φόντα, θα ονομάζονται «Fire Drill Fridays» και πριν από την κάθε μία, μια ομάδα ειδικών θα συμμετέχει σε ένα live stream εξηγώντας στους θεατές τα αίτια της κρίσης που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου