ΔΙΕΘΝΗ

Στρος Καν: «Ανίκανος και δίχως όραμα» ο Ολάντ

στρος-καν-ανίκανος-και-δίχως-όραμα-ο-340392

Σκληρή κριτική εναντίον του Φρανσουά Ολάντ είχε εξαπολύσει ο Στρος Καν καθώς φέρεται να είχε χαρακτηρίσει τον Γάλλο πρόεδρο, «ανίκανο» και «δίχως όραμα», τουλάχιστον σύμφωνα με τα δηλητηριώδη σχόλια που δημοσιεύει το περιοδικό «L’ Express».

Στο τεύχος του γαλλικού περιοδικού «L’ Express» που είναι αφιερωμένο στον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, περιλαμβάνονται και κάποιοι δηλητηριώδεις χαρακτηρισμοί που είχε χρησιμοποιήσει για τον Φρανσουά Ολάντ.

Κατά την διάρκεια της προεδρικής προεκλογικής καμπάνιας, το 2012, ο Στρος Καν- ο οποίος από φαβορί για το σοσιαλιστικό προεδρικό χρίσμα είχε παραγκωνιστεί λόγω του σκανδάλου με τις καταγγελίες για βιασμό της καμαριέρας στο ξενοδοχείο της Νέα Υόρκης, αλλά και της υπόθεσης εξώθησης σε πορνεία- είχε συναντηθεί με τον Ολάντ και τον είχε συμβουλεύσει «να δει αμέσως την Μέρκελ και να πάρει δυνατές πρωτοβουλίες».

Όπως επισημαίνει ο Στρος Καν, οι συμβουλές του δεν τηρήθηκαν.

«Είχα μια δυο ιδέες όταν ήμασταν στο χείλος του πηγαδιού για να μην πέσουμε μέσα, αλλά τώρα που είμαστε πλέον στον πάτο…» έλεγε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, χαρακτηρίζοντας τον Ολάντ έναν πρόεδρο «ανίκανο…δίχως όραμα» και «πανούργο που χώνεται παντού με το σκουτεράκι του».

Η τελευταία φράση αποκτά τώρα νέα διάσταση, αν σκεφτεί κανείς ότι οι φωτογραφίες με τον Ολάντ να επισκέπτεται με το σκούτερ την ερωμένη του, ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ ήταν εκείνες που προκάλεσαν αίσθηση, όταν δημοσιεύθηκαν από το περιοδικό «Closer» που αποκάλυψε πρώτο με φωτορεπορτάζ την κρυφή ερωτική σχέση του προέδρου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου