ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις προσφύγων με ούγγρους αστυνομικούς στα σύνορα με τη Σερβία

συγκρούσεις-προσφύγων-με-ούγγρους-ασ-338597

Ένταση επικρατεί στα σύνορα της Σερβίας με την Ουγγαρία, καθώς εκατοντάδες εξαντλημένοι πρόσφυγες επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα, για να έρθουν αντιμέτωποι με τους ούγγρους αστυνομικούς.

Πριν από λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν επανέλαβε την άποψη ότι πολλοί από τους ανθρώπους που συρρέουν στη χώρα του και προέρχονται από περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια, αλλά δεν δικαιούνται άσυλο.

Αναφερόμενος στον ύψους 3,5 μέτρων φράκτη στα σύνορα με τη Σερβία, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται και έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις για την αναβίωση των πιο μισητών συμβόλων του Ψυχρού Πολέμου, ο ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε : «Προστατεύουμε την Ευρώπη σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες που λένε ότι η διέλευση των συνόρων γίνεται σε προκαθορισμένα σημεία με ελεγχόμενο τρόπο και έπειτα από καταγραφή».

Οταν ερωτήθηκε εάν οι συνοριοφύλακες έχουν εντολές να πυροβολήσουν, ο ούγγρος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «δεν είναι αναγκαίο διότι θα υπάρχει ο φράκτης που δεν μπορεί να παραβιαστεί». «Οποιος παρά ταύτα θέλει να περάσει τον φράκτη πρέπει να συλλαμβάνεται και να ασκείται εναντίον του δίωξη. Η χρήση όπλων δεν θα είναι αναγκαία», πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου