ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: To 33% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνει το κόμμα του Ρέντσι

ιταλία-to-33-της-πρόθεσης-ψήφου-συγκεντρώ-338308

To 33% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, σε δημοσκοπική έρευνα του ινστιτούτου Piepoli για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ansa. Ακολουθεί το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, με 25,5%.

Η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά «πείθει» το 15% του στατιστικού δείγματος και η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουκόνι μόνον το 10% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά μια υποτιθέμενη εκλογική αναμέτρηση με την συμμετοχή δύο μόνο πολιτικών δυνάμεων, στην πρώτη περίπτωση το Δημοκρατικό Κόμμα επιλέγεται από το 60% των ερωτηθέντων, και η Φόρτσα Ιτάλια από το 40%. Οι «δημοκρατικοί» θα κέρδιζαν, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, και την εκλογική αναμέτρηση με τη Λέγκα του Βορρά, με ποσοστό 58%-42%.

Σε μια απ’ ευθείας εκλογική αναμέτρηση με το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Γκρίλο, το κόμμα του Ρεντσι, σύμφωνα με το ινστιτούτο Piepoli, θα υπερίσχυε, αλλά με μειωμένο ποσοστό, της τάξης του 55%.

Σε ό,τι αφορά τέλος την πρόθεση ψήφου για τα μικρότερα κόμματα στη δημοσκοπική αυτή έρευνα, το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία εξασφαλίζει 4%, το δεξιό Αδέλφια της Ιταλίας επίσης 4%, και η Νέα Κεντροδεξιά του υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, το 2,5%.

kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου