ΔΙΕΘΝΗ

Ν. Ζηλανδία: Οι Σύροι άνδρες να επιστρέψουν στη χώρα τους για να πολεμήσουν!

ν-ζηλανδία-οι-σύροι-άνδρες-να-επιστρέψ-338294

Ανάμεσα στις πολλές εξωφρενικές απόψεις που έχουν ακουστεί για τους πρόσφυγες από την Συρία έρχεται να προστεθεί και εκείνη της αντιπολίτευσης της Νέας Ζηλανδίας που ζητά από τους Σύρους άνδρες να γυρίσουν πίσω και να πολεμήσουν

Η Νέα Ζηλανδία έρχεται να προστεθεί με τη σειρά της στις χώρες που δεν γνωρίζουν με ποιόν ακριβώς τρόπο να αντιδράσουν στο μεταναστευτικό πρόβλημα της Συρίας, αντιδρώντας με σπασμωδικό τρόπο. Και με αντικρουόμενες αποφάσεις και απόψεις επί του θέματος.

Από τη μια λοιπόν ανακοινώθηκε σήμερα ότι θα δεχθεί στα εδάφη της 750 Σύρους πρόσφυγες μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, προσθέτοντας άλλους 600 σε μία άμεση κίνηση ανακούφισης του θέματος. Μικρός ο αριθμός θα πουν πολλοί, όμως ξεπερνά κατά πολύ την πολιτική της χώρας να μην δέχεται πάνω από 750 μετανάστες τον χρόνο.

Όμως απέναντι από την απόφαση της κυβέρνησης, βρίσκεται το κόμμα της αντιπολίτευσης. Με τον κεντροδεξιό αρχηγό του Winston Peters να δηλώνει ότι οι γυναίκες και τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα στην χώρα. Όμως οι άνδρες της Συρίας θα πρέπει να επιστρέψουν στην χώρα τους και να πολεμήσουν!

Ο Peters, που είναι κατά ένα μέρος Μαορί, έχει δημιουργήσει το κόμμα του «Νέα Ζηλανδία Πρώτα» το 1993. Πρόκειται για ένα συντηρητικό πολιτικό, που συχνά έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις και μέσα στην χώρα του με την πολιτική του εναντίον των μεταναστών.

Όπως και αυτό το τελευταίο του σχόλιο το οποίο αναστάτωσε την μουσουλμανική κοινότητα της Νέας Ζηλανδίας, η οποία σε ανακοίνωσή της είπε το προφανές. Ότι δηλαδή ο Νεοζηλανδός πολιτικός ζητά από τους Σύρους να επιστρέψουν πίσω σε μία «μηχανή του κιμά». Και επίσης ότι με δεδομένο πως στην χώρα δραστηριοποιούνται δεκάδες αυτόνομες οργανώσεις, το να επιστρέψει κανείς εκεί, δεν είναι σίγουρο εναντίον ποιου θα πρέπει να πολεμήσει.

Ψιλά γράμματα για μια παγκόσμια κοινότητα που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση που η ίδια δημιούργησε. Και που η ίδια αρνείται να δει κατάματα ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω από ευχολόγια για να την λύσει.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου