ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγός εκατομμυριούχος προσφέρει σε πρόσφυγες 5.000 ημέρες διαμονής στα ξενοδοχεία του

νορβηγός-εκατομμυριούχος-προσφέρει-338262

Ο Νορβηγός πολυεκατομμυριούχος Πέτερ Στορντάλεν, ο οποίος έκανε περιουσία χάρη στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του, ανακοίνωσε ότι προσφέρει 5.000 ημέρες διαμονής στα ξενοδοχεία του ομίλου του στους πρόσφυγες που δεν μπορούν να βρουν μια θέση στις παραδοσιακές δομές φιλοξενίας της χώρας.

«Προσφέρουμε 5.000 νύχτες στους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη από κατάλυμα», ανέφερε μέσω του Twitter ο κ. Στόρνταλεν, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της σκανδιναβικής αλυσίδας ξενοδοχείων Nordic Choice.

Η τραγωδία των Σύρων μεταναστών οι οποίοι φτάνουν κατά δεκάδες χιλιάδες στην Ευρώπη «αφορά όλον τον κόσμο», εξήγησε ο ίδιος στο νορβηγικό πρακτορείο NTB, διευκρινίζοντας ότι θα καλύπτει και τα γεύματα όσων φιλοξενηθούν στα ξενοδοχεία του.

Η νορβηγική Υπηρεσία Μετανάστευσης (UDI) ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την προσφορά του επιχειρηματία εφ’ όσον τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας που διαθέτει δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση.

Τον Αύγουστο η Νορβηγία υποδέχτηκε 2.313 ανθρώπους που ζήτησαν άσυλο στη χώρα. Στην πλειονότητά τους, οι πρόσφυγες αυτοί προέρχονται από τη Συρία, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν.

Μέχρι το τέλος του έτους, η UDI εκτιμά ότι ο αριθμός των προσφύγων θα ανέλθει στις 16.000, από 11.480 που ήταν.

naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου