ΔΙΕΘΝΗ

Δολοφονημένη βρέθηκε αγνοούμενη Αμερικανίδα τουρίστρια στην Τουρκία

δολοφονημένη-βρέθηκε-αγνοούμενη-αμε-33822

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία Αμερικανίδας τουρίστριας η οποία βρέθηκε νεκρή το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη.

Το πτώμα της Σαράι Σιέρα, 33 ετών, μητέρας δύο παιδιών, εντοπίστηκε στο αρχαίο τείχος.

Η αστυνομία ανέκρινε αρχικά έναν Τούρκο τον οποίο είχε γνωρίσει η Σιέρα μέσω του διαδικτύου πριν από τέσσερις μήνες και ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε από τις 21 Ιανουαρίου, όταν η γυναίκα επικοινώνησε για τελευταία φορά με την οικογένειά της.

Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος μετά τις εξηγήσεις που έδωσε στις Αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Radikal έχουν συλληφθεί 11 άτομα, αλλά το δίκτυο NTV ανέβαζε τον αριθμό των συλλήψεων σε 15.

Η αστυνομία αναζητούσε την 33χρονη που είχε δηλωθεί αγνοούμενη από την οικογένειά της αφού δεν επέστρεψε ποτέ στη Νέα Υόρκη από τις διακοπές της στην Τουρκία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, Χουσεΐν Τσαπκίν, διευκρίνισε ότι η γυναίκα είχε δεχτεί πολλά χτυπήματα στο κεφάλι.

Κατά την Milliyet η Σιέρα έφερε επίσης μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα αλλά δεν ήταν θύμα βιασμού, ούτε ληστείας, αφού οι δράστες δεν πήραν τα κοσμήματά της. Είναι πιθανό ότι δολοφονήθηκε αλλού και το πτώμα μεταφέρθηκε από τους δράστες στο σημείο που βρέθηκε.

Σε άλλο δημοσίευμα, από τη Hurriyet, αναφέρεται σαν πιθανό σενάριο η γυναίκα να χρησιμοποιήθηκε από κάποιους για να μεταφέρει ναρκωτικά, όμως η αστυνομία εκτιμά ότι η Σιέρα δεν είχε εμπλακεί σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου