ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων – 1.160 νεκροί σε μια μέρα

ρωσία-νέο-ρεκόρ-κρουσμάτων-1-160-νεκροί-335777

Η Ρωσία ανέφερε σήμερα 40.251 νέα κρούσματα κοροναϊού που σημειώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό από την έναρξη της πανδημίας.

Η κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης του κοροναϊού ανέφερε επίσης 1.160 θανάτους που συνδέονται με την Covid-19, τρεις λιγότερους από το ημερήσιο ρεκόρ των 1.163 νεκρών που είχε καταγραφεί μια ημέρα νωρίτερα.

Νέα περιοριστικά μέτρα
Στη Ρωσία θα ισχύσουν πανεθνικά ημέρες αργίας την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενώ στην πρωτεύουσα Μόσχα επιβλήθηκαν εκ νέου περιορισμοί, με μόνο τα απαραίτητα καταστήματα, όπως φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, να επιτρέπεται να παραμείνουν ανοικτά.
Οι αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας διευκρίνισαν ότι τα εστιατόρια, τα ινστιτούτα αισθητικής, τα καταστήματα ρούχων ή επίπλων, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι σχολές χορού και άλλες υπηρεσίες που κρίνονται «μη απαραίτητες» θα παραμείνουν κλειστές έως τις 7 Νοεμβρίου.

Μόνον τα καταστήματα που πωλούν φάρμακα, προϊόντα διατροφής και είδη πρώτης ανάγκης επιτρέπεται να είναι ανοιχτά, σύμφωνα με τον Σεργκέι Σομπιάνιν, τον δήμαρχο της Μόσχας, η οποία είναι με διαφορά η χειρότερα πληγείσα πόλη στη Ρωσία από την επιδημία.

Η πλειονότητα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών στη ρωσική πρωτεύουσα έλαβαν επίσης εντολή να παύσουν να λειτουργούν κατά την περίοδο αυτή.

Οι Αρχές αποδίδουν την αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Ως κίνητρο, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δώσει εντολή όσοι εμβολιάζονται να λαμβάνουν δύο ημέρες άδειας.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου