ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για τα βίαια επεισόδια ζητά ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία

έρευνα-για-τα-βίαια-επεισόδια-ζητά-ο-πρ-335214

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ζήτησε τη διενέργεια έρευνα για να διαλευκανθούν τα αίτια που πυροδότησαν το βίαιο ξέσπασμα στην Οδησσό, που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, o διπλωμάτης Geoffrey Pyatt μιλώντας τηλεφωνικά στο CNN, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις για άμεση σύνδεση Ρώσων πολιτικών αρχηγών με τις επιθέσεις, αλλά όπως είπε, η κυβέρνηση της Ρωσίας «ασκεί επιρροή σε όλη την Ανατολική Ουκρανία» και «κάποιος ήθελε η βία να εκραγεί με τον τρόπο που έγινε».

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, το «πιο ανησυχητικό είναι ότι όπως φαίνεται υπάρχουν αποδείξεις που κυκλοφορούν στα social media, σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι από την αστυνομία της Οδησσού μπορεί να επέτρεψαν η βία να ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

Αναφορικά με το τι οδήγησε στις βίαιες ταραχές που σημειώθηκαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία υποστήριξε «ότι αυτό είναι κάτι που ελπίζουμε ότι μια αμερόληπτη και συστηματική έρευνα θα καταφέρει να εντοπίσει τα αίτια πολύ γρήγορα».

Παρά την κλιμάκωση της έντασης, ο κ. Pyatt, ο οποίος διαθέτει 20ετή εμπειρία, δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως η χώρα έχει βυθιστεί σε έναν εμφύλιο πόλεμο.

Στο μεταξύ η γερουσιαστής Kelly Ayotte με σημερινές της δηλώσεις στο δελτίο ειδήσεων του Fox, υποστήριξε ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα πρέπει να περιμένει για να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις. «Πρέπει να επιβληθούν τώρα» είπε. «Αν περιμένουμε μέχρι τις εκλογές, θα είναι πολύ αργά» συμπλήρωσε.

Ο Γερουσιαστής Ron Johnson, μιλώντας στο CNN, δήλωσε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία «είναι εκτός ελέγχου». Όπως υποστήριξε οι κυρώσεις έχουν αποτρέψει σε μικρό βαθμό τους Ρώσους ηγέτες και κάλεσε για μια πιο ισχυρή παρουσία του ΝΑΤΟ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου