ΔΙΕΘΝΗ

HΠΑ: Σχεδίαζε να σκοτώσει τους γονείς και να ανατινάξει το σχολείο του

hπα-σχεδίαζε-να-σκοτώσει-τους-γονείς-κα-333753

Ως ενήλικος επιδιώκουν οι αρχές της Μινεσότα να δικαστεί ένας 17χρονος, ο οποίος φέρεται πως σχεδίαζε τη δολοφονία των γονιών του και την τοποθέτηση βόμβας στο σχολείο όπου φοιτούσε, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Minneapolis Star Tribune.

Ο Τζον Ντέιβιντ ΛαΝτιού, συνελήφθη την Τρίτη μετά τις καταγγελίες ενός μάρτυρα, ο οποίος ενοικίαζε στον νεαρό μία αποθήκη. Μετά από έρευνα της αστυνομίας, στην αποθήκη βρέθηκαν υλικά για την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ στο σπίτι του 17χρονου ανακαλύφθηκαν περίστροφα, αυτόματα όπλα και ολοκληρωμένες βόμβες.

Στο 180 σελίδων ημερολόγιό του, ο ΛαΝτιού περιέγραφε τα σχέδιά του για τη δολοφονία της αδερφής και των γονιών του καθώς και την πρόθεσή του να τοποθετήσει στο σχολείο όπου φοιτούσε βόμβες με σκοπό να σκοτώσει «όσο το δυνατόν περισσότερους συμμαθητές του», δημοσίευσε η εφημερίδα Los Angeles Times.

Ο νεαρός αντιμετωπίζει 4 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας, 2 κατηγορίες πρώτου βαθμού για υλικές ζημιές και 6 κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού από ανήλικο.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο ΛαΝτιού σκόπευε να φέρει εις πέρας την «αποστολή» του στις 20 Απριλίου, ωστόσο ματαίωσε τα σχέδιά του επειδή το σχολείο ήταν κλειστό λόγω της αργίας του Πάσχα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου