ΔΙΕΘΝΗ

Πιέσεις στο BBC να απολύσει τον παρουσιαστή του «Top Gear»

πιέσεις-στο-bbc-να-απολύσει-τον-παρουσια-332756

Την απόλυση του παρουσιαστή του BBC Τζέρεμι Κλάρκσον ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε προσβλητική λέξη για τους μαύρους, σε ρατσιστικό τραγουδάκι ζητούν πολλοί τηλεθεατές του βρετανικού δικτύου.

Ο ίδιος μέσω Twitter -όπου έχει 3,3 εκατομμύρια followers- αρχικά αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη, δηλώνοντας «συντετριμμένος και σοκαρισμένος» που ακούστηκε ότι χρησιμοποίησε ρατσιστικό λόγο. Υποστήριξε πως δεν είπε αυτή τη λέξη αλλά κάποια άλλη, χωρίς νόημα, που ακούστηκε με τον τρόπο αυτό, έκανε δηλαδή λόγο για μια παρεξήγηση. Στη συνέχεια «ικέτεψε» για τη συγγνώμη των τηλεθεατών.

«Καταλαβαίνω ότι ίσως όσοι το άκουσαν προσβλήθηκαν. Μακάρι η απόπειρά μου να καλύψω αυτή τη λέξη να ήταν καλύτερες» τόνισε. «Ποτέ δεν έχω νιώσει τόσο άσχημα. Συνήθως με κατηγορούν για κάτι που έκανα όμως σε αυτή την περίπτωση έκανα προσπάθεια να μην προσβάλω. Είναι τόσο απαίσια λέξη, δεν την χρησιμοποιώ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ειδικοί στην ανάλυση φωνής υποστηρίζουν ότι πράγματι χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη, ενώ το BBC την «έκοψε» προβάλλοντας μία άλλη εκδοχή του τραγουδιού που στο επίμαχο σημείο έλεγε: «catch a teacher by his toe». Με αποτέλεσμα αρκετοί τηλεθεατές να καλούν το BBC να τον απολύσει και να αναλάβει την ευθύνη του.

Ο πρωθυπουργός και προσωπικός φίλος του Κλάρκσον, Ντέιβιντ Κάμερον, έλαβε αποστάσεις. Ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο κ. Κάμερον δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ αυτή τη λέξη και ότι θεωρεί εντελώς λανθασμένη την χρήση της.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου