ΔΙΕΘΝΗ

Δύο χιλιάδες αγνοούμενοι από μεγάλη κατολίσθηση στο Αφγανιστάν

δύο-χιλιάδες-αγνοούμενοι-από-μεγάλη-κ-332569

Μεγάλη κατολίσθηση που προκλήθηκε λόγω καταρρακτωδών βροχοπτώσεων έθαψε κάτω από τόνους λάσπης χωριό στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν. Αγνοείται η τύχη περισσότερων από 2.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Μπαντακσάν.

Σωστικά συνεργεία επιχειρούν στην περιοχή όμως δεν διαθέτουν επαρκή εξοπλισμό και ο κυβερνήτης της επαρχίας απευθύνει έκκληση να διατεθούν φτυάρια.

«Είναι πρακτικά αδύνατον αυτή τη στιγμή. Δεν έχουμε αρκετά φτυάρια. Χρειαζόμαστε περισσότερα εργαλεία» δήλωσε ο Ουαλιουλάχ Αντίμπ.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Οι αρχές εκκένωσαν παρακείμενο χωριό υπό το φόβο να σημειωθούν περαιτέρω κατολισθήσεις.

«Η κατολίσθηση κατέστρεψε σχεδόν ολόκληρο το χωριό Αμπ-ε- Χοσκ στην περιοχή Άργκου το απόγευμα» δήλωσε ο Φαζλουντίν Άγιαρ, ο διοικητής της αστυνομίας της Μπανταχσάν. Τριακόσια σπίτια καταστράφηκαν, σχεδόν το ένα τρίτο των κατοικιών του χωριού.

Την περασμένη εβδομάδα περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 7.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών σε τέσσερις νότιες επαρχίες του Αφγανιστάν.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου