ΔΙΕΘΝΗ

Malaysia Airlines προς συγγενείς: Φύγετε από το ξενοδοχείο

malaysia-airlines-προς-συγγενείς-φύγετε-από-το-ξενοδ-332190

Την έντονη αντίδραση των συγγενών των 239 αγνοουμένων επιβατών της πτήσης ΜΗ370 έχει προκαλέσει η σύσταση της αεροπορικής εταιρείας να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο στο Πεκίνο όπου διαμένουν, καθώς προτίθεται να σταματήσει την παροχή δωρεάν διαμονής.

Παρόλο που η εταιρεία υποσχέθηκε στους συγγενείς ότι θα τους κρατά ενήμερους για την εξέλιξη των επιχειρήσεων εντοπισμού του αεροσκάφους, αυτό δεν φάνηκε ικανό να καθησυχάσει τους συγγενείς.

«Είμαι εξοργισμένος», δηλώνει ο Στίβεν Γουάνγκ, η μητέρα του οποίου ταξίδευε με τη μοιραία πτήση. «Η Malaysia Airlines μας ζήτησε να φύγουμε εντελώς ξαφνικά. Θα έπρεπε τουλάχιστον να μας δώσουν μια περίοδο προσαρμογής για να προετοιμαστούμε και να μαζέψουμε τα πράγματά μας».

Η τελευταία ημερομηνία παροχής στέγασης στο ξενοδοχείο είναι η 7η Μαΐου, οπότε θα κλείσουν και τα κέντρα στήριξης των συγγενών, όπου μπορούσαν να πληροφορηθούν για την πορεία των ερευνών. Στο εξής οι συγγενείς θα ενημερώνονται τηλεφωνικά, με μηνύματα, μέσω του διαδικτύου ή και με κάποιες συναντήσεις.

Σημειώνεται ότι οι οικογένειες των θυμάτων έχουν επανειλημμένα εκφράσει τη οργή τους για την ελλιπή όπως λένε ενημέρωση που λαμβάνουν, αλλά και για τον τρόπο που αρχικά γίνονταν οι έρευνες. Την περασμένη εβδομάδα δέκα υπάλληλοι της εταιρείας κρατήθηκαν παρά τη θέλησή τους για περισσότερες από 10 ώρες σε ξενοδοχείο από οργισμένους συγγενείς των αγνοουμένων.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου