ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δωρεά «μαμούθ» του Ντρέιμοντ Γκριν στο κολέγιο που τον ανέδειξε

δωρεά-μαμούθ-του-ντρέιμοντ-γκριν-στ-331831

Ο Ντρέιμοντ Γκριν έκανε μια τεράστια δωρεά στο κολέγιο όπου αγωνίστηκε πριν φύγει για το ΝΒΑ και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, με τους οποίους αναδείχθηκε πρωταθλητής ΝΒΑ την περασμένη σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ δώρισε το ποσό των 3.1 εκατομμυρίων δολαρίων στο αθλητικό τμήμα του Μίσιγκαν Στέιτ Γιουνιβέρσιτι (MSU), θέλοντας έτσι να εκφράσει εμπράκτως την ευγνωμοσύνη του για όσα του πρόσφεραν οι «Σπάρτανς» κατά την διάρκεια της θητείας του εκεί.

Ο Γκριν, ο οποίος πριν από λίγο καιρό υπέγραψε νέο συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με τους Γουόριορς έναντι 82 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε σχετικά με την γενναιόδωρη κίνηση του:

«Πώς έπρεπε να ευχαριστήσω αυτό το Πανεπιστήμιο; Αυτός είναι ένας μικρός τρόπος για να το κάνω. Ένας τρόπος για να βοηθήσω τα παιδιά που βρίσκονται εδώ, ώστε να έχουν μια ευκαιρία όπως εκείνη που δόθηκε σε εμένα. Ο προποπονητής Ίζοου μου έλεγε πάντα πως ζει το όνειρό του και πως θέλει να με δει να κάνω το ίδιο. Όταν καταλαβαίνεις πως ο τύπος αυτός θέλει θα μας βλέπει να πετυχαίνουμε περισσότερο απ’ όσο θέλουμε εμείς οι ίδιοι, τότε υπάρχει αγάπη. Τότε θέλεις να επιστρέψεις και να βοηθήσεις για όσα έκαναν για εσένα».

Η δωρεά του Γκριν αποτελεί ρεκόρ για το MSU, ξεπερνώντας κατά 100 χιλιάδες δολάρια αυτή που έκανε ο Μάτζικ Τζόνσον το 2012, ενώ, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ από εν ενεργεία αθλητή σε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου