ΔΙΕΘΝΗ

Θετικός στον κορονοϊό ο ΥΠΕΞ του Ιράν

θετικός-στον-κορονοϊό-ο-υπεξ-του-ιράν-331017

Θετικός στον νέο κορονοϊό εντοπίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν και πλέον βρίσκεται σε καραντίνα. Ο 57χρονος Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν είναι καλά στην υγεία του, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Η γενική του κατάσταση είναι καλή και συνεχίζει να εργάζεται ενώ βρίσκεται σε καραντίνα», δήλωσε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης αργά το βράδυ της Δευτέρας (1/11) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, προσθέτοντας ότι άλλαξε το πρόγραμμα των επισκέψεων του υπουργού.

Νωρίτερα την Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε ότι ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν θα μεταβεί στην Ινδία ως το τέλος του Νοεμβρίου για να παραστεί σε σύνοδο της ινδο-ιρανικής Κοινής Οικονομικής Επιτροπής.

Δεν δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις από τον Χατιμπζαντέχ σχετικά με το αν θα μπορέσει εν τέλει ο Αμιραμπντολαχιάν να πραγματοποιήσει το ταξίδι στο Νέο Δελχί αυτόν τον μήνα.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δεν συμμετέχει απευθείας στις διαπραγματεύσεις για την επαναφορά της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι οποίες αναμένεται να επαναληφθούν ως το τέλος αυτού του μήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου