ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Μυστηριώδης δολοφονία στενού συνεργάτη του Τσάβες

βενεζουέλα-μυστηριώδης-δολοφονία-στ-329602

Τις συνθήκες θανάτου του Ελιέσερ Οτάισα, πρώην επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών της Βενεζουέλας και στενού συνεργάτη του Ούγκο Τσάβες, ερευνά η αστυνομία της Βενεζουέλας.

Ο στενός φίλος του πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας βρέθηκε νεκρός το περασμένο Σάββατο σε ερημική τοποθεσία έξω από την πρωτεύουσα Καράκας. Είχε δεχτεί τέσσερις σφαίρες.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως το πτώμα δεν έφερε επάνω του κανένα στοιχείο της ταυτότητάς του, γι’ αυτό και η αναγνώρισή του έγινε δύο ημέρες μετά, όταν βρέθηκε κλεμμένο και διάτρητο από σφαίρες και το αυτοκίνητο του πρώην αξιωματούχου.

Ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία ανέλαβε τη διερεύνηση των «ύποπτων» συνθηκών του θανάτου του.

Ο 48χρονος Οτάιζα είχε γλιτώσει το θάνατο δύο φορές όταν το 1992, σε ανταλλαγή πυροβολισμών στη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος του μετέπειτα προέδρου Ούγκο Τσάβες, δέχθηκε μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και μία στο πόδι. Το 2005 ο Ελιέσερ Οτάισα τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε, σκοτώθηκε.

Η υπόθεση του θανάτου του ερευνάται από τις Αρχές, αλλά ήδη έχουν αρχίζει να εξυφαίνονται τα πρώτα σενάρια συνωμοσίας. Η αρμόδια για τα Σωφρονιστικά Καταστήματα υπουργός, Ίρις Βαλέρα, έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter: «Αυτό το έγκλημα μυρίζει συνωμοσία. Πρέπει να το πούμε, σύντροφε, Ελιέσερ, θα υπάρξει εκδίκηση για τον θάνατό σου».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου