ΔΙΕΘΝΗ

Σε κατάσταση ετοιμότητας η Καραϊβική. Πλησιάζει ο τυφώνας Ίρμα

σε-κατάσταση-ετοιμότητας-η-καραϊβική-326299

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες ο ισχυρός τυφώνας Ίρμα ο οποίος πλέον είναι στην κατηγορία τέσσερα θα χτυπήσει την Καραϊβική.

Οι άνεμοι μαίνονται με ταχύτητα άνω των 230 χιλιομέτρων ανά ώρα και αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω στο επόμενο διήμερο.

Σε πρώτη φάση η Ίρμα θα περάσει από τουλάχιστον 12 μικρά νησιά, αρχίζοντας από τις Μικρές Αντίλλες και το Πουέρτο Ρίκο.

Οι τοπικές Αρχές σε πολλά νησιά των Μικρών Αντίλλων έχουν διατάξει την ακύρωση πτήσεων, έχουν κλείσει σχολεία κι έχουν καλέσει τους κατοίκους να προετοιμαστούν για την έλευση του τυφώνα, με ουρές να σχηματίζονται έξω από σούπερ-μάρκετ και πρατήρια καυσίμων.

Η Ίρμα μπορεί να ρίξει έως και 25 εκατοστά νερού, να προκαλέσει κατολισθήσεις και πλημμύρες, αλλά και να «γεννήσει» κύματα που θα φτάσουν σε ύψος μέχρι και τα επτά μέτρα.

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ εκτιμά ότι στη συνέχεια η Ίρμα θα περάσει από το βόρειο τμήμα της Δομινικανής Δημοκρατίας και της Αϊτής, ενώ στη συνέχεια μπορεί να κινηθεί προς την Κούβα και τη Φλόριντα, η οποία έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε επιφυλακή βρίσκονται επίσης οι πολιτείες της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας και της Τζόρτζια, ειδικά στον απόηχο των καταστροφών που προκάλεσε στο Τέξας ο τυφώνας Χάρβεϊ, με τουλάχιστον 60 νεκρούς και ζημιές δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου