ΔΙΕΘΝΗ

Και ο Κόρμπιν χωρίς… γραβάτα: Η λιτότητα επιβάλλεται στους πλέον ευάλωτους

και-ο-κόρμπιν-χωρίς-γραβάτα-η-λιτότητ-325555

O νεοεκλεγείς ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε σήμερα ενώπιον των συνδικαλιστικών ενώσεων ότι η λιτότητα αποτελεί «μια πολιτική επιλογή που επιβάλλεται στους φτωχότερους και τους πλέον ευάλωτους» από τον συντηρητικό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

«Η λιτότητα είναι μια πολιτική επιλογή που επιβάλλεται από αυτήν την κυβέρνηση στους φτωχότερους και τους περισσότερο ευάλωτους της κοινωνίας μας» είπε ο επικεφαλής των Εργατικών, προκαλώντας τις επευφημίες των συμμετεχόντων του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Ενώσεων TUC στο Μπράιτον (νότια).

«Εκείνοι υποστηρίζουν ότι αγνοούν το έλλειμμα όμως οι ίδιοι δαπανούν δισεκατομμύρια ευρώ καθώς μειώνουν τους φόρους στους πλουσιότερους και στις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις. Επομένως αυτοί είναι εκείνοι που αγνοούν την φτώχεια, τις ουρές των πολιτών μπροστά από τις τράπεζες τροφίμων, τη στεγαστική κρίση, τα ποσοστά παιδικής φτώχειας βάση των οποίων ο αριθμός των παιδιών που πλήττονται από τις 500.000 έχει ανέλθει σε 4 εκατομμύρια παιδιά κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους» κατήγγειλε ο βετεράνος της ριζοσπαστικής πτέρυγας του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Τα πλήγματα που καταφέρουν στην κοινωνία έχουν «καταστροφικές, σοκαριστικές επιπτώσεις» προσέθεσε ο ίδιος. Κάνοντας λόγο για μια «κοινωνική κάθαρση», τάχθηκε υπέρ της αύξησης των μισθών και της μείωσης των ενοικίων. Επανέλαβε εξάλλου την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. «Οι συντηρητικοί έχουν κηρύξει τον πόλεμο στα συνδικάτα» χρησιμοποιώντας «στρατηγικές που χρησιμοποιούσε ο στρατηγός Φράνκο» είπε.

«Είμαι υπερήφανος που είμαι συνδικαλιστής. Θα πολεμήσω μέχρις εσχάτων εναντίον αυτού του νομοσχεδίου και εάν το κείμενο αυτό γίνει τελικά νομός θα το αποσύρω το 2020» όταν θα γίνει, σύμφωνα με την «πεποίθησή» του, πρωθυπουργός.

Κατά την άφιξή του στο Μπράιτον ενθουσιώδη πλήθη υποδέχθηκαν τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ φώναζαν «2020, Jezz We Can».

Φορώντας σκούρο κοστούμι, όχι όμως γραβάτα, ο Κόρμπιν ξεκίνησε την ομιλία του απευθυνόμενος στις «αδελφές και τους αδελφούς του». «Ο Τζέρεμι άναψε… εκ νέου την φλόγα της ελπίδας που είχε σβήσει εδώ και πολύ καιρό και προσφέρει το όραμα μιας χώρας περισσότερο δίκαιης και ισότιμης».

ΑΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου