ΔΙΕΘΝΗ

Δύο σοβαρά τραυματίες από τη μάχη στον ουγγρικό φράχτη

δύο-σοβαρά-τραυματίες-από-τη-μάχη-στον-322856

Για δύο σοβαρά τραυματίες μιλά η σερβική πλευρά μετά τις «μάχες» στον ουγγρικό φράχτη μεταξύ προσφύγων και ουγγρικών δυνάμεων, η επέμβαση των οποίων οδήγησε σε εικόνες που έχουν φέρει τη Βουδαπέστη ενώπιον διεθνούς κατακραυγής. Στους 29 που συνελήφθησαν βρίσκεται και ένας «γνωστός τρομοκράτης» σύμφωνα με τις ουγγρικές αρχές, που δεν έχουν δώσει περισσότερα στοιχεία.

Η κατάσταση που επικρατούσε το πρωί της Πέμπτης στο σημείο ήταν ήρεμη μετά τις συγκρούσεις της προηγούμενης βραδιάς.

Η ενημέρωση από την ουγγρική πλευρά περιορίζεται στους 20 τραυματισμένους αστυνομικούς από τις πέτρες που έριχναν πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με την σερβική πλευρά, υπάρχουν δύο σοβαρά τραυματίες ενώ ιατρική βοήθεια χρειάστηκαν περίπου 200 άτομα.

Μεταξύ των 29 που συνελήφθησαν από τις ουγγρικές αρχές βρίσκεται και ένας «τρομοκράτης γνωστός στις Αρχές», σύμφωνα με τα όσα είπε στην ουγγρική τηλεόραση ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ασφάλειας, Γκιόρκι Μπακόντι.

Η μετέπειτα πληροφόρηση για τον συλληφθέντα, από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου, περιορίστηκε στο ότι το όνομα του συλληφθέντα βρισκόταν σε βάση δεδομένων των ουγγρικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες που έχουν φτάσει μέχρι τη Σερβία έχουν στραφεί, μετά το κλείσιμο των συνόρων με την Ουγγαρία, προς την πλευρά της Κροατίας. Από εκεί σκοπεύουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους με προορισμό των περισσότερων τη Γερμανία ή τις χώρες βορειότερα.

Η σκληρή στάση των ουγγρικών δυνάμεων στο φράχτη προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις στο εξωτερικό. Πέραν της εντονότατης διαμαρτυρίας της σερβικής πλευράς, οι επικρίσεις έφτασαν να ακούγονται ακόμη και από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου