ΔΙΕΘΝΗ

Τέξας – Η Αστυνομία ψάχνει τα αίτια της ασύλληπτης τραγωδίας στη συναυλία του Τράβις Σκοτ

τέξας-η-αστυνομία-ψάχνει-τα-αίτια-τη-322436

Στην επίθεση ενός αγνώστου κατά των θεατών της συναυλίας ραπ στο Τέξας των ΗΠΑ αποδίδεται ο πανικός και το ποδοπάτημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες.

Από βίντεο θεατών, όπως αυτό, προσπαθεί να καταλάβει η αστυνομία των αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στην τραγωδία στο Χιούστον.

Η μουσική σταματά μόνο όταν ο ράπερ Τράβις Σκοτ βλέπει ότι κάποιος χάνει τις αισθήσεις του πολύ κοντά στη σκηνή και μεταφέρεται λιπόθυμος.

Κάποιοι από τους θεατές ζητούν να σταματήσει η συναυλία, ενώ ο ράπερ φωνάζει: «Ασφάλεια, ας έλθει κάποιος. Βοηθήστε την κατάσταση εδώ γρήγορα».

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους δύο παιδιά 14 και 16 ετών.

Το ρεπορτάζ του MEGA

Σε σοβαρή κατάσταση 11 άτομα

Μέσα στο χάος και τον πανικό τραυματίστηκαν σχεδόν 300 άνθρωποι, ενώ 11 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία σε σοβαρή κατάσταση.

Ένας από τους επιζώντες είπε ότι κάποιος ανάμεσα στο πλήθος κρατούσε σύριγγα και έκανε ενέσεις στον κόσμο, πιθανώς με ναρκωτική ουσία.

«Έχουμε αναφορά μέλους της ασφάλειας στους νοσηλευτές που τον περιέθαλψαν χθες το βράδυ. Τους είπε ότι όταν πήγε να αρπάξει κάποιον από το χέρι, ένιωσε ένα τσίμπημα στο λαιμό του. Την ώρα που τον εξέταζαν είχε χάσει τις αισθήσεις του και του χορήγησαν αντίδοτο. Τον επανέφεραν και τότε παρατήρησαν πως είχε σημάδι παρόμοιο με αυτό που προκαλεί τσίμπημα με σύριγγα» υποστήριξε ο αστυνομικός διευθυντής Τρόι Φίνερ.

Ο ράπερ και διοργανωτής της συναυλίας δηλώνει συντετριμμένος και λέει πως βοηθά τις έρευνες των αρχών. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα συνέβαινε κάτι παρόμοιο. Και θα κάνω τα πάντα ώστε να σας ενημερώνω όλους για το τι συμβαίνει. Σας αγαπώ όλους» συμπλήρωσε ο Τράβις Σκοτ.

Μετά την ακύρωση της δεύτερης βραδιάς του μουσικού φεστιβάλ, ο κόσμος αφήνει κεριά και λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου