ΔΙΕΘΝΗ

Διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ αναλαμβάνει ο Πολ Τόμσεν

διευθυντής-του-ευρωπαϊκού-τμήματος-τ-32184

Το διορισμό του Πόλ Τόμσεν στην θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με άμεση ισχύ, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Ο Τόμσεν διαδέχεται τον Ρέζα Μογκαντάμ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ τον Ιούλιο.

Η Λαγκάρντ επισήμανε πως στα 32 χρόνια καριέρας του στο Ταμείο, ο Πολ Τόμσεν έχει παράσχει κάποιες «ανεκτίμητες συνεισφορές» ως υπάλληλος, διευθυντής και ως ανώτερο στέλεχος στο ίδρυμα.

«Είναι απολύτως σεβαστός εντός και εκτός Ταμείου για την πνευματώδη ηγεσία του, την επιχειρησιακή του εμπειρία και τεχνογνωσία. Τον τελευταίο καιρό, έχει διαδραματίσει έναν ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο στο έργο μας σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά προγράμματα μας στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ αναφερόμενη στον Τόμσεν.

Η ίδια εξέφρασε τη βεβαιότητα της διοίκησης του ΔΝΤ πως ο Πολ Τόμσεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο γι’ αυτή τη σημαντική θέση αυτή τη στιγμή. «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί του στο μέλλον» προσέθεσε.

Σε ανακοίνωση του ΔΝΤ αναφέρεται πως κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ο Πολ Τόμσεν ήταν επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ισλανδία, ενώ στην συνέχεια «οδήγησε» τα προγράμματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Διορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος στις 30 Ιουλίου, και έχει διατηρήσει την εποπτεία των σχέσεων του ΔΝΤ με την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και άλλα προγράμματα του ΔΝΤ στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας και της Ουκρανίας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο Τόμσεν είναι Δανός υπήκοος, ο κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και ξεκίνησε την καριέρα του στο ΔΝΤ το 1982.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, απέκτησε βαθιά γνώση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης μέσω πολλαπλών εργασιών στην περιοχή.

Ενδεικτικώς σημειώνεται πως ήταν ανώτερος μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ και επικεφαλής του γραφείου της Μόσχας κατά τη διάρκεια της περιόδου 2001-2004.

Διορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος το 2008, θέση που κατείχε μέχρι το διορισμό του ως Αναπληρωτής Διευθυντής.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου