ΔΙΕΘΝΗ

Κορέα: Τρεις φορές παραπάνω από το φορτίο που μπορούσε να μεταφέρει είχε το μοιραίο πλοίο

κορέα-τρεις-φορές-παραπάνω-από-το-φορτ-321688

Σοβαρές ευθύνες αναμένεται να αντιμετωπίσει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που είχε το πλοίο Sewol το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Νότιας Κορέας παρασύροντας σε υγρό θάνατα εκατοντάδες ανθρώπους, οι περισσότεροί τους μαθητές.

Τα νέα στοιχεία αναφέρουν ότι το πλοίο βυθίστηκε, καθώς, ήταν εξαιρετικά υπερφορτωμένο, μεταφέροντας περίπου τρεις φορές παραπάνω από το βάρος που μπορούσε να αντέξει.
Σύμφωνα με την Wall Sreet Journal,το πλοίο ήταν φορτωμένο με 3.608 τόνους εμπορευμάτων τη στιγμή που το προτεινόμενο βάρος ήταν 987 τόνοι.

Οι άνδρες της Ακτοφυλακής, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να υπολογίσουν ακριβώς το εμπόρευμα που μετέφερε το πλοίο μέχρι να το ανεβάσουν ξανά στην επιφάνεια.

Πληροφορίες από την Νότια Κορέα αναφέρουν ότι η αστυνομία, το βράδυ της Τετάρτης, έκανε έφοδο στο σπίτι του Yoo Byung-eun, ιδιοκτήτη της εταιρείας Cheonghaejin Marine Co. Στην οποία ανήκε το Sewol, ενώ υπάρχουν υπόνοιες και για ευρήματα που ενδέχεται να δημιουργήσουν νέα υπόθεση φοροδιαφυγής για τον Νοτιοκορεάτη δισεκατομμυριούχο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Yoo Byung-eun δεν ανέφερε ότι η οικογένεια αναλαμβάνει την αστική ευθύνη για αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε «τραγικό δυστύχημα» και τόνισε ότι η οικογένεια δεν κλήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Ο Yoo Byung-eun και η οικογένειά του θα αναλάβουν όλη τη νομική και κοινωνική ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα, αν χρειαστεί, ως μεγαλομέτοχοι της εταιρείας”, δήλωσε ο δικηγόρος.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου