ΔΙΕΘΝΗ

Όσκαρ Πιστόριους: Εξετάζεται η αποφυλάκιση του υπό όρους

όσκαρ-πιστόριους-εξετάζεται-η-αποφυλ-321449

Ο Όσκαρ Πιστόριους έχει εκτίσει τη μισή ποινή φυλάκισης του κι έχει το δικαίωμα αιτήματος αποφυλάκισης υπό όρους, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο κι έναν δικηγόρο.

Ο Όσκαρι Πιστόριους είχε κριθεί ένοχος το 2015 για δολοφονία της συντρόφου του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση για 13 έτη.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο 34αχρονος Παραολυμπιονίκης συμπλήρωσε τη μισή θητεία του στη φυλακή, την ελάχιστη χρονική περίοδο που απαιτείται για να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του δράστη, σύμφωνα με τη νομική εκπρόσωπο της οικογένειας του θύματος, Τάνια Κοέν.

«Το συμβούλιο επρόκειτο να συζητήσει την αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους υπό όρους, είτε στις 27/10 είτε στις 29/10· αλλά, επειδή ορισμένα κριτήρια δεν πληρούνταν, η διαδικασία διεκόπη έως ότου υπάρξει η διαβεβαίωση της επιτροπής πως έχει στην κατοχή της όλες τις απαραίτητες αναφορές, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων ψυχολόγου & κοινωνικού λειτουργού», ανέφερε η Κοέν.

Ο Όσκαρ Πιστόριους είναι πιθανόν να συναντηθεί με τους γονείς της Ρίβα Στίνκαμπ, την οποία, δολοφόνησε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, με σκοπό την πραγματοποίηση προκαταρκτικών συνομιλιών των δύο πλευρών.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου