ΔΙΕΘΝΗ

Ομπάμα, Πούτιν, Μέρκελ, Πάπας και Μπιγιονσέ στους 100 με τη μεγαλύτερη επιρροή

ομπάμα-πούτιν-μέρκελ-πάπας-και-μπιγιο-321275

Άνθρωποι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους αλλά με ένα κοινό στοιχείο: συμπεριλαμβάνονται όλοι στην λίστα με τα 100 πρόσωπα που ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Τουλάχιστον αυτό πρεσβεύει το αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ.

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι όλοι αρεστοί. Αλλά σύμφωνα με το TIME είναι εκείνοι που ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, ακόμη και αν δεν είναι ηγέτες, αλλά «υπηρέτες» της βιομηχανίας του θεάματος.

Την φετινή λίστα κοσμούν προσωπικότητες όπως η τραγουδίστρια Μπιγιονσέ, «συνήθεις ύποπτοι» όπως ο πλανητάρχης Μπαράκ Ομπάμα και το αντίπαλον δέος, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο διαφορετικός Πάπας Φραγκίσκος, αλλά και ο διόλου ευυπόληπτος ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Τον κατάλογο συμπληρώνουν πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο σταρ του Χόλιγουντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και ο ταχύτατα ανερχόμενος, ταλαντούχος Βρετανός ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία τον Σέρλοκ Χολμς στην ομώνυμη δημοφιλή σειρά του BBC.

Τι γράφει το TIME

Για τον Πάπα

«Είναι σπάνιος ο ηγέτης που μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ένας τέτοιος ηγέτης»

Για τον Μπαράκ Ομπάμα

Το περιοδικό επισημαίνει ότι ο πλανητάρχης είχε μια δύσκολη χρονιά με πολλές άτσαλες κινήσεις και άτυχες στιγμές, όπως το λανσάρισμα του Obamacare (μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας), αλλά του δίνει ακόμη «πίστωση χρόνου» για να τα καταφέρει, αν μπορέσει να προχωρήσει σε καλύτερη διαχείριση, όπως τονίζει.

Το καυστικό σχόλιο για τον Πούτιν

«Μέσω των παράνομων ενεργειών του στην Ουκρανία, ο Πούτιν μας θύμισε ότι οι ηγέτες των μεγάλων κρατών είναι πιο επικίνδυνοι όταν φτιάχνουν τα δικά τους γεγονότα. Η άποψη του Πούτιν για τον κόσμο είναι χρωματισμένη με τοξικές μυθοπλασίες».

Για τον Κιμ Γιονγκ Ουν

«Η αδιαφορία του Κιμ για τους απελπιστικά φτωχούς πολίτες, θέτει το αιώνιο βορειοκορεατικό ερώτημα: πόσο πόνο μπορούν να αντέξουν οι άνθρωποι; Αν δεν αρχίσει να φροντίζει τον λαό του, ο νέος αρχιστράτηγος μπορεί να είναι ο πρώτος (της οικογένειας) των Κιμ που θα το ανακαλύψει».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου