ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε έφοδο Ταλιμπάν σε αεροπορική βάση

πακιστάν-τουλάχιστον-17-νεκροί-σε-έφοδο-320305

Τουλάχιστον 17 νεκροί είναι ο απολογισμός επίθεση Ταλιμπάν σε βάση της πακιστανικής πολεμικής αεροπορίας στη βορειοδυτική χώρα. Το μεγαλύτερο μέρος των θυμάτων ήταν πιστοί που προσεύχονταν σε κοντινό τζαμί, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Περισσότεροι από δέκα ένοπλοι αντάρτες επιτέθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στη στρατιωτική βάση της Μπανταμπέρ, στα περίχωρα της Πεσαβάρ.

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν και οι στρατιώτες «περιόρισαν τους τρομοκράτες σε ένα μικρό χώρο» σταματώντας την προέλασή τους, δήλωσε ο στρατηγός Ασίμ Μπάτζουα, εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού.

«Δεκαέξι άνθρωποι που προσεύχονταν μέσα σε τζαμί» το οποίο βρίσκεται δίπλα στο σημείο των συγκρούσεων έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον στρατό που δεν διευκρίνισε αν τα θύματα ήταν πολίτες ή στρατιώτες. Ένας αξιωματικός του στρατού επίσης σκοτώθηκε στις συγκρούσεις, όπως και τουλάχιστον 13 αντάρτες. Δέκα στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Η αεροπορική βάση χρησίμευε μόνο για τη διαμονή στρατιωτών. «Κανένα αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας, κανένα μαχητικό αεροσκάφος δεν υπήρχε στη βάση» δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας.

«Η επίθεση άρχισε νωρίς σήμερα το πρωί με τη ρίψη χειροβομβίδων και πυρά από αυτόματα όπλα» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που έχει κατάστημα κοντά στην αεροπορική βάση. «Προσευχόμασταν μέσα στο τζαμί, που είναι πολύ κοντά. Ήταν αδύνατο να βγούμε από την κύρια πύλη και συνεπώς πηδήξαμε από το παράθυρο για να διαφύγουμε» πρόσθεσε.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου