ΔΙΕΘΝΗ

Στη φυλακή πατέρας που μέθυσε και άφησε σκύλο να κατακρεουργήσει τον γιο του

στη-φυλακή-πατέρας-που-μέθυσε-και-άφησ-320245

Επί 20 ολόκληρα λεπτά ο μικρόσωμος σκύλος ράτσας τεριέ δάγκωνε το ανυπεράσπιστο βρέφος, ενώ ο πατέρας του – που υποτίθεται ότι το πρόσεχε – κοιμόταν βαθιά έχοντας καταναλώσει οχτώ μπύρες.

Το φρικιαστικό περιστατικό που είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2015 στο Νιουκάστλ είχε συνταράξει την βρετανική κοινή γνώμη, αποδεικνύοντας ότι χωρίς επίβλεψη ακόμα και ένα μικρόσωμο σκυλί που δεν έχει δώσει κανένα δείγμα βιαιότητας μπορεί να στοιχίσει τη ζωή ενός μωρού. Σήμερα, ο πατέρας που η εγκληματική αδιαφορία του οδήγησε στο χαμό του παιδιού του, καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε 21 μήνες κάθειρξης.

Ο Reggie Young ήταν μόλις 20 ημερών όταν «έσβησε» εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών που του προκάλεσαν τα δόντια του κατοικίδιου των γονιών του. Η μητέρα του, Maria Blacklin, είχε αφήσει το βρέφος στο σπίτι μαζί με τον άνδρα της, έχοντας πληροφορηθεί την ίδια μέρα ότι είχε πεθάνει η γιαγιά της.

O Ryan Young καταδικάστηκε σε 21 μήνες φυλάκιση

Παρόλο που αρχικά δίσταζε να αφήσει το νεογέννητο μωράκι της, αισθάνθηκε την ανάγκη να συλλυπηθεί τους γονείς της σε εκείνη τη δύσκολή στιγμή. Όταν όμως επέστρεψε σπίτι αντίκρισε μπροστά στα μάτια της τον χειρότερό της εφιάλτη: Τον σύζυγό της σε βαθύ λήθαργο από το ποτό και το αιμόφυρτο μωρό της πεσμένο στο πάτωμα, με το σώμα του γεμάτο δαγκωνιές από τον Τρίκι, το ημίαιμο Τεριέ της οικογένειας.

Το μωράκι μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Στη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι το σκυλί πρέπει να δάγκωνε το βρέφος τουλάχιστον επί 20 λεπτά, ενώ ο πατέρας του συνέχιζε να κοιμάται ζαλισμένος από το ποτό. Ο άνδρας παραδέχτηκε αργότερα στις αρχές ότι είχε καταναλώσει οχτώ κουτιά μπύρας, ενώ είχε παραγγείλει να του φέρουν άλλη μια οχτάδα από το τοπικό σούπερ μάρκετ, την οποία ωστόσο δεν παρέλαβε ποτέ επειδή λιποθύμισε μεθυσμένος.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου