ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία καλεί τους πολίτες για βοήθεια -Μία καμπάνια στη Νέα Υόρκη για τις «άψογες» υπηρεσίες που κατέληξε σε δυσφήμιση [εικόνες]

η-αστυνομία-καλεί-τους-πολίτες-για-βοή-319388

«Πολίτες βοήθεια»! Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η Αστυνομία της Νέας Υόρκης θα αναζητούσε… τη βοήθεια των πολιτών, προκειμένου να ενισχυθεί η δημοτικότητά της και να διαφημιστούν οι υπηρεσίες ασφάλειας που προσφέρουν οι άνδρες των Αρχών.

Η διαφημιστική καμπάνια που πραγματοποίησαν οι τοπικές αρχές είχε ένα βασικό σκοπό, να υπερασπιστεί και να προάγει το έργο της αστυνομίας. Αποφάσισαν, λοιπόν, να δημοσιεύσουν ένα tweet προς όλους τους followers το οποίο έλεγε «Εχετε φωτογραφηθεί με μέλη των αστυνομικών αρχών; Δημοσιεύστε την εικόνα και προσθέστε την ετικέτα #myNYPD». Αυτό που ακολούθησε ήταν σίγουρα καταιγιστικό, προκαλώντας χάος στον λογαριασμό. Οι αγανακτισμένοι Αμερικανοί πολίτες αντέδρασαν έντονα, αφού με αφορμή την καμπάνια βρήκαν την ευκαιρία να δυσφημίσουν το έργο της αστυνομίας.

Το κάλεσμα των τοπικών αρχών δεν κάλυψε τις εκτιμήσεις τους και το αποτέλεσμα δεν φάνηκε να τους τιμάει ιδιαίτερα. Η μεγάλη σωρεία από φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε από τους απλούς πολίτες ήταν γεμάτο από στιγμιότυπα αστυνομικής καταστολής, βίας και αυθαιρεσίες από την Νεοϋορκέζικη αστυνομία.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου