ΔΙΕΘΝΗ

Διασκέδαζε ψάχνοντας λάθη στο ίντερνετ και χάρη σε αυτό βρήκε τη δουλειά των ονείρων του

διασκέδαζε-ψάχνοντας-λάθη-στο-ίντερν-319105

Oταν πήγαινα σχολείο μου άρεσε να γράφω εκθέσεις, δηλώνει ο Σιλβάν Σβετσίκ, 21 ετών. Υπάλληλος διαφημιστικής στην πόλη Λυόν της Γαλλίας εδώ κι ένα χρόνο, διασκέδαζε να διορθώνει ορθογραφικά λάθη στο ίντερνετ ώσπου βρήκε τη δουλειά των ονείρων του.

Ο Σιμόν διασκεδάζει να διορθώνει φραστικά και ορθογραφικά λάθη στο ίντερνετ και κάνει δικούς του λογαριασμούς στο twitter μέσα από τους οποίους διορθώνει και επικρίνει τα λάθη στις εφημερίδες και στα σάιτ.
Κάποια ημέρα έχει την ιδέα να φτιάξει έναν λογαριασμό στο twitter με την ονομασία @Bescherelle από το ομώνυμο βοήθημα ορθογραφίας στη Γαλλία. Λίγες εβδομάδες αργότερα και μπροστά στην επιτυχία που σημειώνει με 49.000 φίλους στο facebook και 27.000 στο twitter, το εμπορικό τμήμα ενός μεγάλου εκδοτικού οίκου στη Γαλλίας, Hatier -o οποίος εκδίδει το πραγματιό λεξικό Bescherelle- τον ζητάει για να τον προσλάβει.

O Σιμόν γίνεται διάσημος, τον καλούν στα δελτία ειδήσεων και σε ενημερωτικές εκπομπές και τον αποκαλούν «Ο Τιμωρός της γλώσσας». Τα σχόλιά του είναι πνευματώδη, διορθώνει και βρίζει καμμία φορά, ποτέ δεν ξεπερνάει τα όρια.

Ταυτόχρονα, μια μεγάλη διαφημιστική του προτείνει να εργαστεί σε αυτή και ο Σιμόν την προτιμά αφού τα χρήματα είναι πολύ δελεαστικά. Σήμερα δεν ξεχνάει ότι οφείλει πολλά στους αναγνώστες του που του στέλνουν λάθη και του κάνουν επισημάνσεις.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου