ΔΙΕΘΝΗ

Εχει λίγους μήνες ζωής κι όμως μαζεύει χρήματα για φιλανθρωπίες

εχει-λίγους-μήνες-ζωής-κι-όμως-μαζεύει-318864

Ένας έφηβος με καρκίνο σε τελικό στάδιο έχει συγκινήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, αφού έχει βάλει σκοπό να συγκεντρώσει 1.000.0000 λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς πριν πεθάνει.

Ο 19χρονος Στίβεν Σάτον σκοπεύει να δώσει αυτά τα χρήματα για το αντικαρκινικό ίδρυμα Teenage Cancer Trust και προς το παρόν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα μισά χρήματα, περίπου 592,685.78 λίρες.

Ο Στίβεν είχε διαγνωστεί με καρκίνο του παχέος εντέρου το 2010, όταν ήταν 15, αλλά παρά την αφαίρεση του όγκου από το έντερό του, τα συμπτώματα επέστρεψαν ένα χρόνο αργότερα, και οι γιατροί του είπαν ότι θα ήταν απίθανο να ζήσει παραπάνω από λίγα χρόνια.

Αντί να αφήσει τα νέα να τον καταβάλουν, ο νεαρός αποφάσισε να κάνει έναν κατάλογο με όλα τα πράγματα που θέλει να κάνει πριν φύγει από τη ζωή, ενώ ξεκίνησε να κάνει ομιλίες, εμψυχώνοντας και άλλους αναθρώπους που βρίσκονται στην ίδια θέση.

Την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι στη λίστα του έχει συμπεριλάβει και την συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, έτσι ώστε, όπως δήλωσε ο ίδιος, να «αποδείξω ότι υπήρξε κάποια σκοπός στη σύντομη ζωή μου». Το απίστευτο πνεύμα και η αισιοδοξία του Στίβεν τράβηξε την προσοχή των κωμικών Τζίμι Καρ και Τζον Μπίσοπ που ζήτησν να τον συναντήσουν.

Προς το παρόν, ο νεαρός βρίσκεται στο νοσοκομείο σε πολύ δύσκολη κατάσταση, αφού η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά, ωστόσο δεν χάνει το χιούμορ του και μοιράζεται τις σκέψεις του στο διαδίκτυο.

«Τα καλά νέα είναι ότι είμαι ακόμα εδώ και αναπνέω… σχεδόν! Είμαι μόνιμα συνδεδεμένος με το οξυγόνο και δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι. Λόγω των όγκων ο δεξιός πνεύμονας έχει καταρρεύσει εντελώς. Γενικά αισθάνομαι πολύ αδύναμος και η παραμικρή κίνηση μου προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή. Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο, δεν θέλω πραγματικά να πεθάνω, αλλά ελπίζω ότι το ταξίδι μου έχει επηρεάσει πολλούς ανθρώπους για το καλύτερο και τους έδειξε ότι δεν πρέπει να παίρνουμε την ζωή μας ως δεδομένη.»

Από την λίστα που έκανε τον περασμένο Ιανουάριο, ο Στίβεν κατάφερε να πραγματοποιήσει 35 από τα 46 πράγματα.

Μερικές από τις τολμηρές δραστηριότητες που πέτυχε περιλαμβάνουν «να αγκαλιάσει ένα ζώο μεγαλύτερο από τον εαυτό του» , όταν αγκάλιασε έναν ελέφαντα στο West Midlands Safari Park, να κάνει crowdsurfing και ελεύθερη πτώση, να παίξει ντραμς μπροστά σε 90.000 ανθρώπους στο περσινό Champions League, αλλά και να «βγάλει τη γλώσσα» στην ασθένεια του, κάνοντας αστεία τατουάζ πάνω στα σημάδια από τις εγχειρήσεις.

Πρόσφατα, ανέβασε ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook με μία φωτογραφία του να χαμογελάει στο νοσοκομείο και έγραψε: «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για όσο χρονικό διάστημα μπορώ και ό, τι και να συμβεί στη συνέχεια Θέλω όλοι σας να ξέρετε ότι είμαι σε καλή ψυχολογία και έχω αποδεχθεί την κατάσταση. Ευχαριστώ τη μαμά μου και την υπόλοιπη οικογένειά μου για τα πάντα και τους καταπληκτικούς μου φίλου καθώς κααι την ιατρική ομάδα μου για τη σκληρή δουλειά και την προσπάθεια τους. Και κυρίως σας ευχαριστώ όλους εσάς που μοιραστήκτε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μου. Σας αγαπώ.»

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου