ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σάλος για τους Κινέζους που χρησιμοποίησαν γουρούνια σε crash test για παιδικά καθίσματα

σάλος-για-τους-κινέζους-που-χρησιμοπο-318266

Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι η ανατομική δομή των ζώων αυτών «παρομοιάζει» αυτή των μικρών παιδιών – Οργή των φιλοζωικών οργανώσεων

Σάλο έχουν προκαλέσει οι εικόνες από την Κίνα που δείχνουν γουρούνια να χρησιμοποιούνται ως «κούκλες» σε crash test για παιδικά καθίσματα.

Σύμφωνα με οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων στα τεστ συμμετείχαν 15 γουρούνια, επτά εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

Οι ίδιες οργανώσεις καταγγέλλουν ότι τα ζώα δεν είχαν λάβει τροφή και φαγητό ώρες πριν τα τεστ με τα τραύματα που υπέστησαν να περιλαμβάνουν από εσωτερική αιμορραγία μέχρι μεγάλα κοψίματα.

Γουρούνια και άλλα ζώα είχαν χρησιμοποιηθεί παλαιότερα και στις ΗΠΑ αλλά η πρακτική αυτή απαγορεύτηκε στη δεκαετία του ’90.


«Τα γουρούνια δεν χρησιμοποιούν παιδικά καθίσματα. Η ανατομία του είναι τελείως διαφορετική από αυτή των ανθρώπων οπότε όποια δεδομένα αντλήθηκαν δεν μπορούν να ισχύουν για τους ανθρώπους σε τροχαία» υποστήριξε εκπρόσωπος της οργάνωσης ΡΕΤΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι εταιρείες αυτοκινήτων έχουν καταλάβει εδώ και χρόνια ότι αυτού του είδους τα πειράματα δεν έχουν καμία αξία. Η χρήση ζώων σε crash test για αυτοκίνητα είναι μια βίαιη, αρχαία και αβάσιμη πρακτική».

Από την πλευρά τους οι ερευνητές που χρησιμοποίησαν τα γουρούνια και δημοσίευσαν την έρευνά τους στο International Journal of Crashworthiness υποστηρίζουν ότι η ανατομική δομή των ζώων αυτών «παρομοιάζει» αυτή των μικρών παιδιών.

Υποστηρίζουν, επίσης, ότι είχαν ακολουθήσει τις οδηγίες που ισχύουν για τη χρήση ζώων σε τέτοιου είδους έρευνες και ότι είχαν πάρει έγκριση από επιτροπή δεοντολογίας.

Δείτε βίντεο: Σάλος για τους Κινέζους που χρησιμοποίησαν γουρούνια σε crash test για παιδικά καθίσματα


#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου