ΔΙΕΘΝΗ

Κροατία: Η Ελλάδα να πάψει να οδηγεί τους μετανάστες στην υπόλοιπη Ευρώπη

κροατία-η-ελλάδα-να-πάψει-να-οδηγεί-του-315796

Την απαίτησή της να σταματήσει η Ελλάδα να οδηγεί τους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή στην υπόλοιπη Ευρώπη πρόκειται να εκφράσει η Κροατία στη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, ανακοίνωσε ο κροάτης υπουργός Εσωτερικών Ράνκο Όστογιτς.

«Η ροή των μεταναστών από την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει. Αυτό θα επιδιώξω στη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, την Τρίτη», δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο Όστογιτς.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο να αδειάζει η Ελλάδα τα κέντρα υποδοχής προσφύγων και να στέλνει κόσμο στην Κροατία μέσω της ΠΓΔΜ και της Σερβίας», πρόσθεσε.

Εν όψει της Συνόδου, στην οποία η ΕΕ κατευθύνεται διχασμένη σχετικά με το σχέδιο της Κομισιόν για την επανεγκατάσταση των προσφύγων σε όλα τα κράτη-μέλη βάσει ποσοστώσεων, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου διεμήνυσε πως αναμένει συμφωνία από τους υπουργούς Εσωτερικών.

«Θα γίνουν κάποιες συζητήσεις, αλλά στο τέλος θα υπάρξει μια συμφωνία για την μετεγκατάσταση των 160.000» προσφύγων, δήλωσε ο Σουλτς στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Στο ίδιος μήκος κύματος, η Ανγκελα Μέρκελ κάλεσε την Ευρώπη να «αναλάβει τις ευθύνες» της. Η γερμανίδα καγκελάριος συνέδεσε την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό με το μέλλον της Ευρώπης και προειδοποίησε πως η Γερμανία «δεν σηκώνει μόνη της αυτό το έργο».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου