ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιταλός Γκουίντο Ραϊμόντι νέος πρόεδρος του ΕΔΑΔ

ο-ιταλός-γκουίντο-ραϊμόντι-νέος-πρόεδ-315185

Ο Ιταλός δικαστής Γκουίντο Ραϊμόντι, 61 ετών, εξελέγη σήμερα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στη θέση του Λουξεμβούργιου Ντιν Σπίλμαν.

Ο Ραϊμόντι ήταν από 2012 αντιπρόεδρος του ΕΔΑΔ στο οποίο μετείχε από το 2010 εκπροσωπώντας ως δικαστής την Ιταλία. Οι συνάδελφοί του τον εξέλεξαν σήμερα πρόεδρό τους. Η θητεία του θα είναι τριετής.

Η θητεία του 52χρονου Σπίλμαν, ο οποίος εξελέγη το 2012, ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Λουξεμβούργιος δικαστής ενίσχυσε τη συνεργασία του ΕΔΑΔ με τα Ανώτατα Δικαστήρια των χωρών που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Προσπάθησε επίσης να βελτιώσει τις σχέσεις του ΕΔΑΔ με τη Βρετανία, πραγματοποιώντας πολλά ταξίδια και συναντήσεις με υψηλόβαθμους Βρετανούς αξιωματούχους. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένταση με το Λονδίνο, καθώς οι βρετανικές αρχές αρνούνται να παραχωρήσουν δικαίωμα ψήφου στους κρατούμενους, μολονότι έχουν καταδικαστεί από το ΕΔΑΔ για το θέμα αυτό.

Η βελτίωση των σχέσεων με τη Βρετανία, ο πρωθυπουργός της οποίας, ο Ντέιβιντ Κάμερον, απειλεί τακτικά ότι θα αποσύρει τη χώρα του από το ΕΔΑΔ, θα παραμείνει μια πρόκληση και για τον νέο πρόεδρο Ραϊμόντι.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου