ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Ένοπλοι εκτέλεσαν εν ψυχρώ 9 άτομα

μεξικό-ένοπλοι-εκτέλεσαν-εν-ψυχρώ-9-άτο-314451

Ένοπλοι σκότωσαν τα εννέα μέλη μιας οικογένειας Μορμόνων από τις ΗΠΑ, η οποία αποτελούνταν κυρίως από παιδιά, σε τελευταία σφαγή που σημειώθηκε στο Μεξικό, όπως ανέφεραν μέλη της οικογένειας.

Τα θύματα ανήκαν στην οικογένεια LeBaron, η οποία προερχόταν από μια αποσχισμένη κοινότητα των Μορμόνων, που εγκαταστάθηκε στους λόφους και τις πεδιάδες του βόρειου Μεξικού πριν από δεκαετίες.

Δύο συγγενείς ο Alex και ο Julian LeBaron δήλωσαν στο Reuters ότι εννέα άνθρωποι έχουν πεθάνει, αν και κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε μόνο πέντε θανάτους.

Δεν ήταν σαφές ποιο ήταν το κίνητρο των δολοφονιών, οι οποίες έλαβαν χώρα τη Δευτέρα σε χωματόδρομο μεταξύ των περιοχών Chihuahua και Sonora, και οι δύο συνορεύουν με τις ΗΠΑ.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα social media έδειχνε τα σκουριασμένα και καπνισμένα απομεινάρια ενός οχήματος γεμάτου με οπές σφαίρας που φαινόταν να μεταφέρουν τα θύματα, όταν συνέβη η επίθεση.

«Αυτό πάει για ρεκόρ» ακούγεται να λέει μια ανδρική φωνή με αμερικανική προφορά.

«Η Nita και τέσσερα από τα εγγόνια μου καίγονται», πρόσθεσε

Το Μεξικό έχει πληγεί από κύμα επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που είναι σοκαριστικό ακόμη και για μια χώρα που έχει προσβληθεί από μια δεκαετία βίας από τα ναρκωτικά. Το πιο αξιοσημείωτο περιστατικό ήταν μια επίθεση καρτέλ στρατιωτικού τύπου που ανάγκασε την κυβέρνηση να απελευθερώσει έναν ηγέτη του καρτέλ Sinaloa τον Οκτώβριο.

Δεδομένου ότι οι υπήκοοι των ΗΠΑ σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, το περιστατικό μπορεί να αυξήσει την πίεση από την Ουάσινγκτον στον Πρόεδρο Andres Manuel Lopez Obrador για την κράτηση ενόπλων ομάδων. Δεν υπήρχε άμεση ένδειξη για το ποιος ήταν πίσω από την επίθεση.

Οι κυβερνήσεις των κυβερνήσεων Chihuahua και Sonora εξέδωσαν κοινή δήλωση λέγοντας ότι είχε ξεκινήσει έρευνα και ότι ορισμένοι άνθρωποι θεωρήθηκαν νεκροί, ενώ άλλοι έχουν εξαφανιστεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου