ΔΙΕΘΝΗ

Κτηνίατρος έραβε πακέτα ηρωίνης σε στομάχια κουταβιών!

κτηνίατρος-έραβε-πακέτα-ηρωίνης-σε-στ-31226

Κτηνίατρος κατηγορείται πως τοποθετούσε χειρουργικά στα στομάχια κουταβιών πακέτα με ηρωίνη σε υγρή μορφή.

Στον Άντρες Λόπες Ελόρες, από την Κολομβία ο οποίος εκδόθηκε στις αμερικανικές αρχές από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ισπανίας τη Δευτέρα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες την Τρίτη από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν για συνωμοσία με σκοπό την εισαγωγή και διακίνηση ηρωίνης στις ΗΠΑ, γνωστοποίησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Ο Ελόρες, 38 ετών, δήλωσε αθώος, μετέδωσαν αμερικανικά MME, ενώ ο διορισμένος από το δικαστήριο συνήγορος του Κολομβιανού, ο Μίτσελ Ντίνερστιν, τόνισε πως ο εντολέας του «δεν έχει καμιά σύνδεση στην πραγματικότητα».

Σε περίπτωση καταδίκης του, ο Ελόρες είναι αντιμέτωπος με ποινή που μπορεί να κυμανθεί από τα 10 χρόνια κάθειρξη μέχρι και την ισόβια κάθειρξη.

«Τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Και, όπως πρόκειται να μάθει πολύ σύντομα ο κατηγορούμενος, εμείς είμαστε ο χειρότερος εχθρός του λαθρέμπορου ναρκωτικών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρίτσαρντ Ντόναχιου, ομοσπονδιακός εισαγγελέας της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Τα κουτάβια, κυρίως καθαρόαιμα, ανάμεσά τους Λαμπραντόρ, χρησιμοποιούνταν σαν «μουλάρια», κατά την ορολογία των διακινητών ναρκωτικών: τους άνοιγαν τις κοιλιές, έραβαν μέσα στα μικροσκοπικά στομάχια τους τα πακέτα με τα ναρκωτικά, έκλειναν τις τομές με ράμματα. Κατόπιν, τα σκυλιά όδευαν προς εξαγωγή στις ΗΠΑ, καθώς οι διακινητές βασίζονταν στο ότι, επειδή επρόκειτο για ζώα ράτσας, θα πέρναγαν με άνεση από τα τελωνεία, όπως εξήγησε η ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου