ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σιαμαία που διαχωρίστηκαν επιστρέφουν στο σπίτι τους

ηπα-σιαμαία-που-διαχωρίστηκαν-επιστρ-310709

«Χαρά, ανακούφιση και αγαλλίαση» είναι τα συναισθήματα των γονιών σιαμαίων διδύμων που θα εγκαταλείψουν σήμερα το Ιατρικό Κέντρο Παίδων στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών και θα επιστρέψουν στο σπίτι τους για πρώτη φορά.

Τα δίδυμα αδερφάκια, Όουεν και Έμιτ, γεννήθηκαν ενωμένα στο στέρνο και τους μηρούς, μοιράζονταν πολλά όργανα, συμπεριλαμβανομένων του ήπατος και των εντέρων τους. Οι γιατροί είχαν δηλώσει στην οικογένεια πως πιθανότατα δε θα επιβίωναν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν το έκαναν, θα υπόκεινταν σε πολλαπλές επώδυνες ιατρικές διαδικασίες.

Τώρα, τα μόλις 9 μηνών αγοράκια, είναι καλά στην υγεία τους. Τόσο καλά, που θα σταλούν σε ένα κέντρο αποκατάστασης στο Ντάλας για μερικές εβδομάδες ή και μερικούς μήνες και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο σπίτι τους με τα δύο μεγαλύτερα αδερφάκια τους, τον 2χρονο Λίαμ και τον 9χρονο Ίθαν.

Τα δίδυμα διαχωρίστηκαν με επιτυχία έξι εβδομάδες μετά τη γέννησή τους τον περασμένο Αύγουστο. Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης που διήρκησε 9 ώρες, μια πολυμελής ομάδα χειρουργών διαχώρισαν το ήπαρ και τα έντερα, ενώ το πιο δύσκολο μέρος ήταν ο διαχωρισμός του αιμοφόρου αγγείου στο συκώτι τους.

ΗΠΑ: Σιαμαία που διαχωρίστηκαν επιστρέφουν στο σπίτι τους

Ο Δρ. Τομ Ρέναρντ, επικεφαλής της Παιδοχειρουργικής, δήλωσε πως τα αγόρια έχουν διπλασιάσει το μέγεθός τους από τη στιγμή της γέννησής τους, ενώ πρόσθεσε πως η μόλυνση είναι πάντα μια ανησυχία αλλά δήλωσε αισιόδοξος από την πρόοδό τους.

«Ποτέ δεν μπορεί να προβλέψει κανείς τι μπορεί να συμβεί, αλλά αυτά τα μικρά αγόρια είναι σίγουρα επιζώντες» δήλωσε.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου