ΔΙΕΘΝΗ

Σε ζευγάρι Σλοβένων ανθοπωλών ο διάκοσμος της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου

σε-ζευγάρι-σλοβένων-ανθοπωλών-ο-διάκο-310636

Ένα ζευγάρι ανθοπωλών από τη Σλοβενία επιλέχθηκε για να διακοσμήσει τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό για τον εορτασμό του Πάσχα.

Η Σαμπίνα Σέγκουλα και ο Πέτερ Ρίμπιτς θα χρειαστούν τρεις μέρες για να δημιουργήσουν τις ανθοσυνθέσεις στο κεντρικό τμήμα της Βασιλικής και στο στέγαστρο του Μπερνίνι, όπως δήλωσαν σε εκπροσώπους του Τύπου κατά την αναχώρησή τους από τη Λιουμπλιάνα.

Το μήκος των ανθοσυνθέσεων θα είναι 60 μέτρα, τόνισαν η Σαμπίνα Σέγκουλα και Πέτερ Ρίμπιτς, οι οποίοι άρχισαν να συνεργάζονται με την Αγία Έδρα πριν από λίγα χρόνια, όταν ζήτησαν να τους επιτραπεί να παρακολουθήσουν ανθοπώλες που διακοσμούσαν τον τεράστιο καθεδρικό ναό.

Πέρσι στόλισαν τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου για τα Χριστούγεννα και φέτος είναι η τέταρτη χρονιά που αναλαμβάνουν τη διακόσμηση για το Πάσχα.

Οι κηπουροί του Βατικανού δεν επεμβαίνουν στο έργο τους, ωστόσο οι Σλοβένοι ανθοπώλες είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν την παράδοση, η οποία, για παράδειγμα, υπαγορεύει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον ανθοστολισμό μόνον τα χρώματα της σημαίας του Βατικανού. “Δεν υπάρχει χώρος για λάθη, τα πάντα πρέπει να είναι τέλεια” τόνισε η Σαμπίνα Σέγκουλα σημειώνοντας ότι πρέπει να ακολουθήσουν την ιστορία του ναού και το αναγεννησιακό στυλ.

Το ζευγάρι από τη Σλοβενία κάθε χρόνο στολίζει και άλλα μέρη του Βατικανού. Μέχρι τώρα έχουν διακοσμήσει το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού (της επίσημης κατοικίας του Πάπα) όπως και το κεντρικό μπαλκόνι, απ΄όπου ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς κατά τον εορτασμό του Πάσχα και των Χριστουγέννων.

Η Σαμπίνα Σέγκουλα (η οποία έχει διδακτορικό στην αγρονομία) και ο Πέτερ Ρίμπιτς θεωρούνται ειδικοί στον τομέα τους. Διδάσκουν στο Βιοτεχνικό Κέντρο στην πόλη Νάκλο, κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας στην αγρονομία, τη μελέτη των εδαφικών, φυτικών και κλιματικών παραγόντων που επηρεάζουν την παραγωγή και την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου