ΔΙΕΘΝΗ

Τριπλασιάζουν τον μισθό τους Πούτιν – Μεντβέντεφ

τριπλασιάζουν-τον-μισθό-τους-πούτιν-307014

Τον σχεδόν τριπλασιασμό του μισθού του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς και του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε σήμερα με διάταγμά του το Κρεμλίνο.

Οι μισθοί του προέδρου και του πρωθυπουργού θα αυξηθούν 2,65 φορές, διευκρινίζεται στο διάταγμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα έσοδα των πολιτικών που δόθηκαν την περασμένη Παρασκευή στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο και την κυβέρνηση, ο μισθός του Πούτιν ήταν μικρότερος από αυτόν του Μεντβέντεφ, των συμβούλων του και της πλειονότητας των υπουργών της ρωσικής κυβέρνησης.

Ο Πούτιν δήλωσε πέρυσι έσοδα 3,7 εκατομμυρίων ρουβλιών (74.000 ευρώ), ποσό μειωμένο σε σχέση με το 2012. Ο Μεντβέντεφ είχε έσοδα 4,3 εκατομμύρια ρούβλια (85.800 ευρώ).

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου έλαβε μικρότερο μισθό από το σύνολο των συμβούλων του, περιλαμβανομένου του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ (9,2 εκατ. ρούβλια, 185.000 ευρώ).

Ο Πεσκόφ εξήγησε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό η Ηχώ της Μόσχας ότι η αύξηση του μισθού του ρώσου προέδρου αποτελεί μια «αναπροσαρμογή», καθώς ο Πούτιν και ο Μεντβέντεφ δεν έχουν λάβει τις αυξήσεις στους μισθούς τους που έχουν δοθεί στους δημοσίους υπαλλήλους, στο διοικητικό προσωπικό του Κρεμλίνου και στην κυβέρνηση.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου