ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Τεστ DNA σε 475 μαθητές για τον εντοπισμό βιαστή

γαλλία-τεστ-dna-σε-475-μαθητές-για-τον-εντοπ-306205

Τη λήψη δειγμάτων DNA από 500 μαθητές και το προσωπικό ενός καθολικού σχολείου, ξεκινά η γαλλική αστυνομία, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο βιαστής που επιτέθηκε σε μια μαθήτρια στις τουαλέτες του σχολείου.

Πάνω από 500 άρρενες μαθητές και το προσωπικό του γαλλικού σχολείου θα υποβληθούν σε εξετάσεις DNA από τη Δευτέρα, προκειμένου να ανακαλύψουν το βιαστή μιας 16χρονης μαθήτριας στις τουαλέτες του καθολικού σχολείου.

Οι εξετάσεις δειγμάτων, θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Τετάρτη και στόχος είναι να ληφθούν δείγματα από 475 μαθητές, γυμνασίου, 31 καθηγητές και 21 ακόμη άτομα που ήταν παρόντες στις εγκαταστάσεις, όταν συνέβη ο βιασμός στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η μαθήτρια, δέχθηκε επίθεση στο ιδιωτικό καθολικό σχολείο Fenelon-Notre-Dame, στη νοτιοδυτική πόλη La Rochelle. Η επίθεση σημειώθηκε όταν ο βιαστής έσβησε τα φώτα στις γυναικείες τουαλέτες, με αποτέλεσμα η μαθήτρια να μην μπορεί να τον αναγνωρίσει.

Η άφιξη των 16 αξιωματούχων τη Δευτέρα το πρωί στο σχολείο, έχει φυσικά επηρεάσει τους μαθητές. «Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, διότι είναι η πρώτη φορά που θα υποβληθούμε σε εξετάσεις DNA. Είναι περίεργο» δήλωσε ένας από τους 1.200 μαθητές στο Europe1.

Άλλοι μίλησαν για το φόβο τους στην ανακάλυψη της ταυτότητας του επιτιθέμενου. «Κατά βάθος, δε θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι, γιατί τι θα συμβεί αν είναι ένας πολύ κοντινός μας φίλος;» δήλωσε μια μαθήτρια. «Δε θα μπορέσουμε να ζήσουμε με αυτόν. Είναι τερατώδες αυτό που έκανε σε αυτό το κορίτσι, είναι απαίσιο».

Η Ιζαμπέλ Πατζενέλ, εισαγγελέας στην πόλη La Rochelle, δήλωσε πως τόσο η γονική όσο και η ατομική άδεια είναι αναγκαίες προκειμένου να γίνει η λήψη δείγματος.

Πρόσθεσε δε πως δε θα αναγκαστεί κανείς μαθητής να προβεί σε εξετάσεις, αλλά τόνισε «πως όσοι αρνηθούν, θα γίνουν εν δυνάμει ύποπτοι που μπορεί να κρατηθούν από τις αστυνομικές αρχές».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου