ΔΙΕΘΝΗ

Στη Γαλλία οι εργαζόμενοι μπορούν και με το νόμο να ρίχνουν «πόρτα» στους εργοδότες μετά τις 18.00

στη-γαλλία-οι-εργαζόμενοι-μπορούν-και-303196

Μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων εργοδότες, συμβουλευτικές εταιρείες και εργαζόμενοι στη Γαλλία έφθασαν σε συμφωνία για την τροποποίηση του νόμου για το 35ωρο και πλέον, μετά το σχόλασμα οι υπάλληλοι θα έχουν κάθε δικαίωμα να αγνοούν παντελώς τα αφεντικά τους.

Σύμφωνα με αυτή την καινοτομία το προσωπικό εταιρειών όπως η Google, το Facebook και η Deloitte, θα πρέπει να κλείνουν τα επαγγελματικά τους τηλέφωνα όταν σχολάνε και οι εταιρείες δεν θα μπορούν να τους αναγκάζουν να ελέγχουν τα εταιρικά τους email.

Η νομοθεσία με τίτλο «Υποχρέωση απενεργοποίησης των εργαλείων επικοινωνίας εξα αποστάσεως» επηρεάζει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο εργαζομένους οι οποίοι πλέον απαγορεύεται να απαντούν σε email σε εργασιακά θέματα μετά τις 6 το απόγευμα με το κράτος να επιθυμεί να τους βοηθήσει να έχουν προσωπική ζωή.

Ο πρόεδρος των μάνατζερ Μισέλ ντε λα Φορς τόνισε με νόημα «Πρέπει πάντα να υπολογίζουμε το ψηφιακό ωράριο. Μπορούμε να επιτρέπουμε επιπλέον εργασία σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά πρέπει πάντα να επιστρέφουμε στο κανονικό, που είναι να αποσυνδεόμαστε, να σταματάμε να είμαστε διαρκώς στη δουλειά».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου