ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αθωώθηκε ο πρώην υπουργός που κατηγορήθηκε για βιασμό νεαρών ανδρών

βρετανία-αθωώθηκε-ο-πρώην-υπουργός-πο-301155

Βρετανικό δικαστήριο αθώωσε σήμερα τον Νάιτζελ Έβανς, πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων και πρώην υπουργό του Συντηρητικού κόμματος, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος νεαρών ανδρών και για τον λόγο αυτό είχε υποχρεωθεί να παραιτηθεί από τα αξιώματά του.

Ο 56χρονος Έβανς, από τα κορυφαία στελέχη των Συντηρητικών, κατηγορήθηκε ότι βίασε έναν άνδρα και παρενόχλησε άλλους έξι — και μάλιστα εντός του κοινοβουλίου. Δικαζόταν επίσης για άλλη μία κατηγορία, αυτήν την προσβολής της δημοσίας αιδούς σε βάρος άλλων δύο ανδρών.

Το δικαστήριο του Πρέστον, στη βόρεια Αγγλία, τον απάλλαξε ωστόσο για όλες τις κατηγορίες. Η σοβαρότερη από όλες, αυτή του βιασμού, βασιζόταν στη μαρτυρία ενός 22χρονου φοιτητή που την εποχή εκείνη εργαζόταν για τον Έβανς. Ο νεαρός υποστήριξε ότι ο βουλευτής τον βίασε μετά από ένα δείπνο στο σπίτι του στο Πέντλετον.

Σύμφωνα με τον Πίτερ Ράιτ, τον συνήγορο του Έβανς, ο φοιτητής “επινόησε” αυτήν την ιστορία επειδή μετάνιωσε που σύναψε σχέσεις με έναν άνδρα που είχε τα διπλά του χρόνια.

Όταν ο δικαστής ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος μπορούσε να φύγει ελεύθερος, ο Έβανς αναλύθηκε σε λυγμούς.

Ο πολιτικός είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, που ανάγονταν στο 2002. Παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν του απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου