ΔΙΕΘΝΗ

Αντιγραφή από τις φωτογραφίες του Google οι πίνακες του Τζορτζ Μπους;

αντιγραφή-από-τις-φωτογραφίες-του-google-οι-301123

Κάθε άλλο παρά ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν κριτικοί τέχνης στην πρώτη έκθεση ζωγραφικής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, αφήνοντας υπονοούμενα ότι τα πορτρέτα του με τους ξένους ηγέτες δεν είναι τίποτε παραπάνω παρά… αντιγραφή των εικόνων που εμφανίζονται στο Google.

Ως πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου, ο Τζορτζ Μπους είχε την ευκαιρία να συντήσει από κοντά τους ηγέτες πολλών κρατών. Φαίνεται όμως πως οι συναντήσεις αυτές δεν ήταν αρκετές για τον πολιτικό να φέρει στο μυαλό του και να αναπαραγάγει τα πρόσωπά τους. Χρειάστηκε και τη… βοήθεια του Google.

Όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων «Ιndependent» και «Guardian», επικαλούμενες κριτικούς τέχνης, τα 30 πορτραίτα του έχουν περιέργως εκπληκτική ομοιότητα με αυτά που βρίσκονται στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης Google.

«Παρότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πρόσβαση σε εκατοντάδες φωτογραφίες πολιτικών μέσω της προεδρικής βιβλιοθήκης, προτίμησε να ψάξει στο Google για φωτογραφίες και μάλιστα ζωγράφισε μία από τις πρώτες που βρήκε» δήλωσε ο κριτικός τέχνης, Κρεγκ Άλεν.

Σε συνέντευξή του στο NBC, τον προηγούμενο Νοέμβριο, ο Μπους είχε δηλώσει ότι είναι «ζωγράφος». «Μπορείτε να πείτε ότι δεν είμαι ζωγράφος, όμως πιστεύω ότι είμαι» τόνισε.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου