ΔΙΕΘΝΗ

Ετσι ανακρίνει τρομοκράτες η CIA -Kάνει βασανιστήρια και τους βάζει να ακούν πολύ δυνατά Red Hot Chili Peppers

ετσι-ανακρίνει-τρομοκράτες-η-cia-kάνει-βα-301011

Απίστευτο και όμως αληθινό! Η CIA χρησιμοποιεί τα τραγούδια των Red Hot Chili Peppers κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων σε βάρος των υπόπτων για τρομοκρατία, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να αποσπάσει τις πληροφορίες που επιθυμεί.

Η αποκάλυψη ήρθε στο φως έπειτα από την έκθεση της αμερικανικής Γερουσίας, σύμφωνα με την οποία οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παραπλανούσαν σκόπιμα την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζορτζ Μπους σχετικά με τις μεθόδους ανάκρισης.

Οι ύποπτοι για τρομοκρατία κρατούνταν μυστικά και ανακρίνονταν στο Γκουντάναμο, στην Πολωνία και στην αμερικανική βάση Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό. Δημοσίευμα του Al Jazeera, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από αξιωματούχους της Επιτροπής Υπηρεσιών Πληροφοριών της Γερουσίας αναφέρει πως οι κατηγορούμενοι τις περισσότερες φορές δεν είχαν πρόσβαση σε νερό και τροφή, ενώ τους έκαναν βασανιστήρια για να μην κοιμηθούν. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των απειλών που δεχόντουσαν προκειμένου να μιλήσουν αλλά και των βασανιστηρίων τους ήταν υποχρεωμένοι να ακούν τραγούδια από το γνωστό συγκρότημα Red Hot Chili Peppers.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η huffingtonpost, δεν είναι η πρώτη φορά που μυστικές υπηρεσίες προχωρούν στη συγκεκριμένη… μουσική μέθοδο για να ανακρίνουν τους υπόπτους. Το 2008 ανάγκαζαν τους υπόπτους να ακούν συνεχώς Metalicca και συγκεκριμένα το Enter Sandman.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου